Site icon Londra Gazete

Köşk Restaurant’a hijyen cezası

GIDA hijyeni ve güvenlik hatalarından dolayı Köşk Restaurant’a yaklaşık 9 bin pound para cezası kesildi.

Edmonton bölgesinde bulunan Koşk restoranına, Enfield Belediye yetkilerinin teftişlerden sonra gıda güvenliği ve hijyen konularında sorunlar bulundu ve bundan dolayı para cezasına mahkum edildi.

Gıda Güvenliği ve Hijyen Yönetmeliği yasasına göre, Köşk Restaurant menajeri İsmail Koca beş suçtan suçlu bulundu. 18 Ocak’ta Highbury Corner mahkemesinde yapılan duruşmada Köşk Restaurant sahipleri, beş ayrı hijyen, sağlık ve iş güvenliğini ihlal ettikleri gerçekçisiyle 8 bin 653 pound ödemeye mahkum edildi.

Enfield Belediyesi’nden bir gıda denetçisi ilk olarak Ağustos 2016’da Köşk Restaurant’ı ziyaret ettiklerini ve çok sayıda gıda güvenliği sorunu bulduklarını söyledi.

Enfield Belediyesi’nin Çevreden Sorumlu Meclis Üyesi Daniel Anderson, “Enfield Belediyesi, yasalara uymayan işletmelere göz yummayacaktır. Güvenli gıda standartlarına uymayan ve işletme standartlarını tehlikeye atan tesisler cezalandırılacaktır. Gıda güvenliği müfettişleri, restoranların yiyecek işleme, hijyen standartlarını ve eğitimlerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda daima tavsiyelerde bulunuyor.” dedi.

Exit mobile version