kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
STERLIN
40,4313
BITCOIN
$64.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere’de göçmen sayısı tartışması

İngiltere Parlamentosu İç İlişkiler Komisyonu, hükümetin, adaya gelen göçmen sayısının yüz binli rakamlardan on binlere indirme hedefinin işe yaramadığını belirtti.

İngiltere’de göçmen sayısı tartışması
15.01.2018
0
A+
A-

İngiltere Parlamentosu İç İlişkiler Komisyonu, hükümetin, adaya gelen göçmen sayısının yüz binli rakamlardan on binlere indirme hedefinin işe yaramadığını belirterek, bu plandan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Komisyon, İngiltere’nin göçmen politikalarıyla ilgili raporunu yayımladı.

“Göç politikası: Oy birliği inşa etmek için temel” başlıklı raporda, hükümetin göçmen sayısını on binli rakamlara indirme hedefine ulaşmakta başarısız olduğu ve bunun “kamunun güvenini baltaladığı” savunuldu.

Hükümetten göçmen politikasında değişiklik yapılması istenen raporda şu ifadeler kullanıldı:

“Hükümetin ‘on binli’ göç hedefi, güven inşa edilmesinde işe yaramıyor. Komisyon, net göç hedefinin delil temelli bir yapı ile değiştirilmesi çağrısında bulunuyor. Göç her zaman bölücü bir konu olmuştur. Bu konudaki kamu endişesi de arttı. Bölünmeleri azaltmak ve güven inşa etmek için değişiklikler yapılması gereken bir dizi alan belirledik.”

Komisyon, hükümetin göç politikasında rakam hedefi koymak yerine ülkenin ihtiyaçlarına ve insani sorumluluklara odaklanması gerektiğine işaret etti.

Raporda ayrıca, İngiltere’de uygulanabilirliği bakımından diğer ülkelerin kullandığı göç sistemlerinin incelenmesi, yüksek becerili göçmenlerin ülkeye alınmasına ağırlık verilmesi ve yabancı öğrencilerin de ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gibi tavsiyeler yer aldı.

İktidardaki Muhafazakar Parti, 2010 yılından bu yana ülkeye gelen göçmen sayısını yüz binlerden on binlere indirmeyi hedeflerken, bu çerçevede göçmen yasasında katı değişikliklere gitmişti ancak hükümet bu değişikliklere rağmen hedefine ulaşamadı. Ülkenin Ulusal İstatistik Kurumunun (ONS) son verilerine göre 2017 yılında İngiltere’ye gelen toplam göçmen sayısı 230 bin oldu.

(HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.