Site icon Londra Gazete

İngiltere’de 6 yıl içinde araç satışları ilk kez düştü

Endüstri kuruluşu olan Motor İmalatçıları ve Tüccarları Derneği (SMMT)’nin verilerine göre İngiltere’de son 6 yıl içinde otomobil satışları ilk kez değer kaybetti.

İletilen verilere göre 2016 yılında 2,69 milyon otomobil trafiğe kaydedilirken, 2017 yılında bu sayı 2,54’e geriledi. Bu sayede 2016 yılından bu yana %5,7 oranında bir gerileme kaydedildi.

Düşüşlerdeki en büyük nedenin ise uygulanacak olan dizel araç emisyon vergi ve cezalarının neden olacağını bildiren yetkililer dizel araç satışlarının ise %17,1 oranında düşüş gösterdiğini belirtti. Geçtiğimiz yılın son ayı olan Aralık ayının geçen yılın aynı ayına oranla %13,9 oranında düştüğü ve bu sayının 152.000 adet daha az olduğu belirtildi.

Bu düşüşün en büyük nedeni olarak gösterilen dizel teknolojilerin yerini almaya başlayan elektrikli araçlar ise geçtiğimiz yıla oranla %35’lik bir artış gösterdi.

SMMT CEO’su Mike Hawes dizel otomobil satışlarındaki düşüşün bu yıl da devam edeceğini öngördüğünü ve yaklaşık olarak satışlarda %5 ila %7 oranında bir düşüş gerçekleşebileceğini ifade etti.

Exit mobile version