kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.034
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kuşlar dallara konmasın diye ağaçlara dikenli tel astılar!

İngiltere’de çoğunlukla varlıklı kişilerin yaşadığı Bristol kentinde, lüks otomobillerin üzerine pisleyen kuşlar için akılalmaz bir yöntem geliştirildi.

Kuşlar dallara konmasın diye ağaçlara dikenli tel astılar!
22.12.2017
0
A+
A-

 

İngiltere’de çoğunlukla varlıklı kişilerin yaşadığı Bristol kentinde, lüks otomobillerin üzerine pisleyen kuşlar için akılalmaz bir yöntem geliştirildi. Kentin Clifton bölgesinde, park alanlarının üzerindeki ağaç dallarına kuşların konmasını engellemek üzere kuş savar dikenli teller asıldı. Uygulama, çevreciler ve hayvan hakları savunucuları tarafından büyük tepki topladı.

Kuşların dallara konmasını ve buralara yuva kurmasını istemeyen bölge sakinleri, dallara dikenli teller çiviledi. Yeşiller Partisi’nin yerel meclis üyelerinden Paula O’Rourke, Clifton bölgesindeki özel bir konutta kaydedilen görüntüyü “kuşların yaşam alanlarına kesinlikle aykırı” olarak niteledi. Independent gazetesine demeç veren bir bölge sakini, uygulamanın otomobillerin kuş dışkıları yüzünden kirlenmemesi için yapıldığını aktardı.

Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini, “Bu civarda kuşların pislemesi büyük bir sorun. Otomobilleri gerçekten kirletiyorlar ve nedendir bilinmez kuşlar bu bölgede toplanıyorlar. Kuşları kaçırmak için başka yöntemler de kullandık. Dallara ahşap kuşlar astık ancak bu yöntem başarılı olmadı” ifadelerini kullandı.

Kuş savar dikenli teller, Bristol’ün Broadmead and Cabot Circus alışveriş merkezinde de kullanılıyor. Ancak buradaki uygulama, otomobilleri değil alışveriş yapanları korumak için geliştirilmiş.(MYNET.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.