kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
STERLIN
40,5150
BITCOIN
$63.487
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Harry Potter hayranlarına güzel haber!

İngiltere’deki emlak piyasası bu aralar Harry Potter hayranlarını heyecanlandıran bir haberle meşgul durumda: Serinin başkahramanının evi satışa çıktı.

Harry Potter hayranlarına güzel haber!
12.12.2017
0
A+
A-

İngiltere’deki emlak piyasası bu aralar Harry Potter hayranlarını heyecanlandıran bir haberle meşgul durumda: Serinin başkahramanının evi satışa çıktı.
Kitaplarda hayali bir kasaba olan Godric Hollow’da, gerçekte ise İngiltere‘nin doğusundaki Suffolk kontluğunda yer alan bina, serinin son kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın sinema uyarlamasında Harry Potter‘ın dünyaya geldiği ev olarak kullanılmıştı. Üstelik Harry, alametifarikası olan alnındaki yıldırım şeklindeki yara izini de burada edinmişti. Yani burası, serinin hayranları için büyük öneme sahip bir bina.
Ne yazık ki binanın sahipleri,sihirli asalarla ya da büyülü iksirlerle yapılan ödemeleri kabul etmiyor! Harry Potter hayranları için büyük öneme sahip olan bu evi satın almak isteyenler, tam 1.3 milyon doları gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

TİPİK İNGİLİZ MİMARİSİ

Muhitinde de Vere Malikanesi olarak bilinen ev için bu yüksek fiyatın biçilmesinin tek sebebi, burasının Harry Potter‘ın evi olması değil. Bu bina 14’üncü yüzyıldan kalma, tarihi bir malikane. Hatta İngiltere Kralı 7. Henry’nin 1498’de bölgeye geldiğinde ziyaret ettiği evin bu ev olduğu sanılıyor. Bu da malikane için istenen fiyatın yüksek olmasını açıklayan diğer önemli etken.

Malikane, tuğla ve keresteden inşa edilmiş ön cephesiyle ve hanımeli, gül, lavanta ve zambaklarla bezeli şirin bahçesiyle tipik bir İngiliz evi olarak göze çarpıyor. Altı yatak odası ve dört banyosu bulunan malikanenin bahçesinde ise bir ahır ve bahçıvan kulübesinin yanı sıra, mutfağa ait küçük bir iç bahçe de bulunuyor.

İNGİLTERE’NİN EN ÜNLÜ İKİNCİ KAPISI

Filmin gösterime girmesinden bu yana geçen 10 yılda, Harry Potter hayranlarının ilgisi hep bu malikanenin üzerinde yoğunlaşıyor. Öyle ki binanın meşhur tahta kapısının, İngiltere‘de en çok fotoğrafı çekilen ikinci kapı olduğu söyleniyor. Başbakanlık Konutu olarak kullanılan Downing Caddesi’ndeki 10 numaralı binanın kapısı ise hala İngiltere‘de en çok fotoğrafı çekilen kapı olma unvanını elinde bulunduruyor.

Harry Potter serisi, tüm zamanların en çok satan kitap serisi olma özelliğini taşıyor. Serinin kitapları bugüne kadar dünya çapında 500 milyondan fazla satmış durumda ve bu sayı her geçen gün hızla artıyor. Serinin yazarı J.K. Rowling de tarihte yazdığı kitaplar sayesinde dolar milyarderi olmayı başaran ilk romancı unvanını elinde tutuyor. Yani Harry Potter serisi; J.K. Rowling’in hayatını büyülü bir biçimde değiştirmesiyle de biliniyor. Harry Potter‘ın doğduğu ev de yeni sahibine büyülü bir hayat vadediyor. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.