kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5076
EURO
34,5753
STERLIN
40,4635
BITCOIN
$62.825
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Doktorlar uyarıyor: Tuvalet kağıdı kullananlar dikkat

Doktorlar uyarıyor: Tuvalet kağıdı kullananlar dikkat
03.11.2017
0
A+
A-

Türkiye, Japonya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler genellikle tuvaletten sonra popolarını yıkamayı tercih ederken, İngiltere, ABD ve Avustralya gibi ülkeler genellikle bu işi yapmak için tuvalet kağıdına güveniyor.

Ancak doktorlar, tuvalet kağıdının özellikle aşırı miktarda kullanımının anal çatlaklar ve üriner sistem enfeksiyonları gibi sağlık sorunlarına neden olduğunu, sadece tuvalet kağıdı ile silme işleminin bu bölgede dışkı bırakabileceği konusunda uyarıyor.

“Büyük Gereklilik” kitabının yazarı Rose George, milyonlarca insanın kirli anüslerle dolaştığını şaşırtıcı buluyor ve “Tuvalet kağıdı dışkıyı temizlemiyor sadece daha da yayılmasını sağlıyor” diyor.

Ayrıca bu konuda yalnız değil. Ünlü rap yıldızı ve sinema oyuncusu Will Smith’de tuvalet kağıdının kullanımının zararlı olduğunu düşünenlerden. Geçtiğimiz günlerde Elle dergisine konuşan ünlü sanatçı “İnsanların bu işi neden bebek mendilleri ile yapmaları gerektiğinin birçok kanıtı var.” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili bir de örnek veren Smith, “Bir çikolatayı alın ve bir ahşabın üzerine sürtün. Daha sonra bunu tuvalet kağıdı ile temizlemeye çalışın. Temizlemekten çok oraya yayıldığını göreceksiniz. İşte bu yüzden bebek medili

Ancak uzmanların yorumlarına göre, insanların tuvalet kağıdına alternatif maddeler kullanmayı düşünmelerinin tek nedeni temizlik olmamalı. Tuvalet kağıdı ile agresif silme, ağrılı anal fissürlere de neden olabilir. Bu da iyileşmesi zor zararlar verebilir. Özellikle hemeroid hastalarının bu duruma dikkat edilmemesi, sekiz ila oniki hafta sürebilen yaralara ve çatlaklara neden olabilir.

Bu tarz sadece tuvalet kağıdı ile silmenin bir başka tehlikesi de üriner sistem enfeksiyonuna yakalanma riskidir.

Özellikle tuvalet kağıdını kullanırken sırt kısmından öne doğru silindiğinde bakteriler anüsten ön tarafa doğru çekilir ve bu da kadın ve erkeklerde ciddi enfeksiyon riski taşımaktadır.

Kısacası tuvaletten sonra poponuzu güzelce yıkamak veya kaliteli ıslak mendiller kullanarak bakterileri öldürebilir ve enfeksiyona kapılma riskini en aza indirgemiş olursunuz.

 

Kaynak : Independent

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.