kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Büyükannelerinin tabağı Çin İmparatoruna ait çıkınca milyoner oldular!

Büyükannelerinden kalan porselen tabak, İngiltereli kardeşleri zengin etti.

Büyükannelerinin tabağı Çin İmparatoruna ait çıkınca milyoner oldular!
12.10.2017
0
A+
A-

12

Büyükannelerinden kalan porselen tabak, İngiltereli kardeşleri zengin etti. Çin imparatoru Yongzeng’e ait olduğu anlaşılan çini tabak çeyrek milyon sterline alıcı buldu.

İngiltere Güney Derbyshire’den iki kardeşe büyük annelerinden kalan tabak, koleksiyonerlerin ilgi odağı oldu.

ÇEYREK MİLYON STERLİNE ALICI BULDU

Mavi üzerine beyaz karanfil desenleri olan tabak, 1723-1735 yılları arasında hüküm sürmüş Çin imparatoru Yongzheng’e ait nadir bir parça olarak biliniyor. Çini tabak, çıkarıldığı açık artırmada çeyrek milyon sterline (yaklaşık 1.2 milyon TL) alıcı buldu. 300 yıllık porselen tabak uzmanların fiyat tahminlerinin yüz bin sterlin fazlasına satıldı.

1922’DEN BERİ NESİLDEN NESİLE AKTARILDI

1922 yılında ölen İskoç iş adamı Akelsander Robertson tarafından satın alınan değerli çini kase, Edinburg‘a getirildi ve o öldükten sonra yakınlarına kaldı.

BENZERLERİ MÜZEDE SERGİLENİYOR

Yaklaşık 33 santimetre çapındaki kasenin Çin Ulusal Müzesinde ve Guandong’da benzerleri bulunuyor. Çinli potansiyel müşterilerin ilgi odağı haline gelen kasenin bir benzeri de New York Metropolitan Sanat Müzesinde sergileniyor.

BÜYÜKANNELERİNDEN İKİ KARDEŞE KALMIŞ

Mavi sır altı boyama tekniği ile her iki tarafı beyaz çiçek desenleriyle süslenmiş, mutfak dolabında bir kutu içinde muhafaza edilen yüksek kalite porselenden olan kase, iki yıl önce yaşama veda eden büyükannelerinden İngiltereli kardeşlere kalmış.

“TAMAMEN ŞAŞKIN VE ÇOK SEVİNÇLİYİZ”

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kardeşler yerel bir gazeteye verdikleri röportajda, “Tamamen şaşkın ve çok sevinçliyiz. Bütün bunları beklemiyorduk. Tabağın büyükannemizden bize miras kalan normal bir tabak olduğunu düşünüyorduk.” dedi. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.