kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.508
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İşte Uber’e alternatif olabilecek uygulamalar

İşte Uber’e alternatif olabilecek uygulamalar
22.09.2017
0
A+
A-

LONDRA’DA Uber lisansının iptal edileceği ile ilgili bilginin netleşmesinin ardından uygulamayı kullanan 3.5 milyon Londralı günlük yaşamında kullanabilecekleri alternatif çözümler düşünmeye başladı. Bu konuda aslında çok zor durumda sayılmayacağınızı müjdelemek isteriz. Çünkü Uber benzeri birçok firma şu an Londra’da bu işi lisansları ile yapmaya devam ediyor. İşte Uber’e alternatif olarak İngiltere’nin birçok bölgesinde kullanabileceğiniz yazılımlar.

Hailo / MyTaxi

2016 yılında Avrupa’daki diğer taksi çağırma uygulaması MyTaxi ile birleşen taksi çağırma uygulaması Hailo, Uber’e mükemmel bir alternatiftir. Hailo, Londra’daki 17 bin siyah kabin dahil olmak üzere dokuz ülke genelinde 50’nin üzerinde şehirde kayıtlı 100 bin kayıtlı taksi şoförüne sahiptir. Prensipte Uber ile neredeyse aynı olan uygulaması üzerinden bir yere taksi çağrısı yapabilir ve uygulamayı kullandığınızda para ödersiniz. Temel fark, taksilerin lisanslı olması ve talebin yüksek olmasında daha yüksek taksi ücretleri ödemenize neden olabilir.

 

Gett

Diğer bir alternatif olarak daha sabit fiyatlı ve lisanslı taksi sürücüleri ile çalışan Gett’i deneyebilirsiniz. Londra’nın dışında faaliyet gösteren uygulama Gett, Edinburgh, Manchester, Birmingham, Liverpool, Glasgow, Leeds, Oxford, Cambridge, Reading, Slough, Milton Keynes, Brighton, Bristol, Bath, Cardiff, Portsmouth, Bournemouth, Leicester, Coventry, Sheffield, Nottingham, Bradford, Hull’da , ve Newcastle şehirlerinde kullanılabiliyor.

 

Kabbee

Kabbee kendisini Black Cap taksiler için daha ucuz bir alternatif olarak gösteriyor. Tam olarak % 65 daha ucuz. Kullanıcılara 10.000 Londra taksi erişim olanağı sağlayan 70’den fazla sağlayıcıdan hizmet sunuyor. Ayrıca firmada tüm sürücüler lisanslıdır ve yalnızca yüksek derecelendirilmiş minicab servislerinden araç alınıyor. Hizmet şimdilik şu anda sadece Londra’da mevcuttur; bu da Uber alternatifi arayan Londralılar için harika bir çözüm olarak görülüyor.

 

Waze carpool

İşte muhtemelen bilmediğiniz veya kullanmadığınız bir uygulama daha. Google’ın sahip olduğu yol tarifi uygulaması olan Waze’in aslında aslında insanlarla iş yerinde çalışmak için özel olarak tasarlanmış bir taksi hizmeti var. Sistemde farklı olarak, profesyonel sürücüler hedeflenmiyor ancak yolculuğunu paylaşarak tasarruf etmek isteyen düzenli kullanıcılar hedefleniyor. Tek yapmanız gereken istediğiniz hedefi girmek ve başkasının bu tarafa yönelip yönlendirmediğini görmek. Uygulama otomatik olarak ücretleri hesaplamakta. Tek dezavantajı, sürücüler Waze çalışanları olmadığı için arka planlarına veya güvenlik kontrollerine tabi tutulmuyorlar.

 

Addison Lee

Çoğumuz artık onu çok az tanıyor ancak Uber’den önce Birleşik Krallık’ın en büyük minicab şirketi Addison Lee vardı. Şirket, mobil uygulaması sayesinde taksi sipariş etme şeklini güncelleyerek, Uber’in piyasaya çıktığından beri değişen müşteri alışkanlıklarına ayak uydurmak için çok çalışıyor. Taksiyi arayarak eski moda bir şekilde sipariş etmenize gerek kalmadan taksinizi doğrudan uygulama üzerinden sipariş edebilirsiniz. Önceden havaalanı transferlerinin rezervasyonu için Uber’e mükemmel bir alternatif olarak kabul edilirdi ve sabit fiyat isteyen kurumsal müşteriler için oldukça popülerdi. Addison Lee’nin tek dezavantajı, Londra’nın dışında bulunmaması ve oldukça pahalı olabilmesidir.

 

Lyft

Uber’in en belirgin rakibi Lyft, benzer bir şekilde çalışır. Sadece dezavantajı, henüz Londra’da bulunmamasıdır, ancak bunun yakında burada başlayacağından eminiz. Uber gibi, bir arabayı çağırmanızı ve haritada ne kadar uzakta olduğunu görmenizi sağlar. Ama Lyft’in arabaları ekranda pembe ışıklar barındırıyor, böylece tam olarak hangi otomobilin sizin yolculuğunuz olduğunu görebilirsiniz. Fiyatlar bazen Uber’den daha ucuz veya bazen daha pahalı olabilir. Şirket son zamanlarda oldukça genişledi ve 300 şehirde hizmete girdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.