kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2820
EURO
34,5734
STERLIN
40,4580
BITCOIN
$58.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Boris Johnson Home Office’e karşı

Londra Belediye Başkanı, partisinin göçmenlik politikalarını eleştirterek kaçak göçmenlere af çıkarılması çağrısını yineledi.

Boris Johnson Home Office’e karşı
01.05.2014
0
A+
A-

boris gocmenlik 1

İktidardaki Muhafazakar Parti’nin etkili isimlerinden birisi olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, ülkede bulunan kaçak göçmenlere af çıkarılmasını önerisini yineledi. Daha önce de dile getirdiği önerinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulunan Johnson, “Bu göçmenlik politikasında ısrarlı olmak çılgınlık. Çoğunluğuı Londra’da yaşayan yarım milyon, belki de 750 bin kaçak göçmenin hiçbir kaydı yok. Kent ekonomisine katkıda bulunuyorlar, para kazanıyorlar ama vergi ödemiyorlar” dedi.

Sağlık teşkilatı NHS’e sigorta primi ödemeyen ve sosyal sisteme kayıtlı olmayan onbinlerce göçmeni görmezden gelmenin akılcı olmadığını savunan Belediye Başkanı,  geçtiğimiz günlerde sınırdışı edilen kolej öğrencisi Yashika Bageerathi’nin durumu ile de ilgili Home Office’i sert sözlerle eleştirdi. Johnson şunları söyledi: “Kaçak göçmenleri toparlayıp ülkelerine geri göndermek üzerine kurulu bir politika tartışılır. A-Level sınavlarından sadece iki ay önce ülkesi Mauritius’a zorla gönderilen  Yashika’nın yürek parçalayan hikayesine bakın. Toplum karşı çıktı ama hükümet ne yapacağını bilemedi. Daha önce de vanların üzerine yazılar yazarak ‘Kaçaksanız, ülkenize geri dönün” dediler. Akılcı bir yol değil bu. Bu kentte, yıllar boyunca oluşturdukları sosyal çevrelerde yaşayan 500 binden fazla insanı, köklerinden söküp atmak istiyorsanız, bilin ki bu olmayacak.”

Boris Johnson hükümetin Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelecek göçmenlerin sayısına kısıtlama getirmek istemesine de tepki gösterdi. “Cambridge’de atom üzerine çalışmaları ile bir çığır açan  Sir Ernest Rutherford, Yeni Zelanda’lı bir göçmendi. Oysa biz son bir kaç yılda, bu ülkeden gelen göçmen sayısını yüzde 60 azalttık” diyen Johnson, 2008 yılından bu yana kaçaklara genel bir af çıkarılmasını savunuyor.

UYGULAMALAR AYRIMCILIĞI KÖRÜKLÜYOR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği de bir süre önce İngiltere’de yükselmekte olan anti– göçmen söylemlerinin etnik ayrımcılığı körükleyeceği uyarısında bulunmuştu.  BM İngiltere’de hükümetin hazırladığı ve kaçak göçmenlerle mücadele edilmesini hedefleyen tasarının, göçmen düşmanlığını arttıracağını öne sürmüştü. Yeni düzenlemelerle kaçak göçmenlerin banka hesabı açması, NHS’ten yararlanmaları ve ehliyet almalarının engellenmesi hedefleniyor. Ayrıca ev sahipleri odalarını kiraladıkları kişilerin yasal statülerini araştırmakla zorunlu tutulurken,  sosyal yardımlara başvurmaları da kesinlikle yasaklanacak.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, partisinin İçişleri Bakanı Theresa May’in göçmenlik politikalarına yönelik eleştirilerini sertleştiriyor.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, partisinin İçişleri Bakanı Theresa May’in göçmenlik politikalarına yönelik eleştirilerini sertleştiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.