kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5242
EURO
34,8415
STERLIN
40,6984
BITCOIN
$61.293
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Gaziantep’in Kutnu kumaşı Londra Moda Haftası’nda

İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün başlayacak Londra Moda Haftası’nda Gaziantep rüzgarı esecek.

Gaziantep’in Kutnu kumaşı Londra Moda Haftası’nda
15.09.2017
0
A+
A-

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da bugün başlayacak Londra Moda Haftası’nda Gaziantep rüzgarı esecek.

Londra’da yaşayan dünyaca ünlü Türk modacı Bora Aksu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin‘in girişimleri ile Londra‘da bugün başlayacak dünya modasının kalbinin attığı LondraModa Haftası’nda Gaziantep‘in “Kutnu” kumaşından hazırladığı özel tasarımıyla şov yapmaya hazırlanıyor. Bora Aksu, İlkbahar-Yaz 2018 koleksiyonu çağdaş Türk resim sanatının kadın öncüsü sayılan Mihri Müşfik Hanımın hayatından esinlenerek hazırlandı. Osmanlı Devleti’nin son yüzyılında yaşamış, sarayda büyüyen ve saray ressamlarından resim dersi alan Mihri Müşfik Hanım, Cumhuriyet döneminin ilk kadın ressamı unvanıyla anılıyor. Bu dönemin ilk kız sanat okulu İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kurucusu olan Mihri Müşfik Hanım, Türk kadın ressamlarına eğitim sisteminde yer verilmesine ve kendini göstermesine zemin hazırlayan öncü kadınlardan biridir. Moda haftası öncesinde, Fatma Şahin ve Gaziantep Sanayi Odası başkanı Adil Konukoğlu, Kutnu Tanıtım Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu’nun katılımıyla Londra‘da basın toplantısı düzenlendi.

Bora Aksu, 2018 ilkbahar Yaz koleksiyonunu hazırlarken; Osmanlı saraylarında büyüyen Mihri Müşfik Hanımın kontrastlarla dolu yaşantısını, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin‘in girişimleri ile saray kumaşı olarak da bilinen “Kutnu” kumaşı ile koleksiyona yansıtıyor.

Çok büyük tarihi bir değeri olan 16. yüzyıldan itibaren Gaziantep‘te el tezgahlarında dokunan ve Anadolu Selçukluları’na uzanan ve Osmanlı padişahları tarafından kullanılan “Kutnu” kumaşı Bora Aksu’nun koleksiyonunda sofistike zarif ve asil bir hava yaratıyor. Kutnu kumaşının orijinal renkleri olan koyu kırmızı,koyu mavi ve lacivert tonları turkuaz, pastel mavi ve pembelerle bir arada kullanılıyor. Kutnu kumaşının zengin ve derin renk paleti koleksiyonun renklerine yansıyor.

Romantik, saraylı ve cesur bir koleksiyon olan yaz 2018 koleksiyonunda “Kutnu” kumaşının yanı sıra “Kutnu”nun geleneksel dokusuyla kontrast oluşturan ince ipek, tül, şifon ve pamuklu kumaşlar kullanılarak klasik ve modernlik bir arada yaşatılıyor. Elbiselerde romantik ve nostaljik siluetler görünürken, ceket, etek gibi ayrı parçalarsa modern ve sofistike bir hava estiriyor. Türk kültür ve sanatının özünü oluşturan el dokuması, el işi nakışları modern bir şeklide defilesine yansıtarak bu şeklide güncel kalmasını sağlayan Ünlü modacı, 2018 yaz koleksiyonuna Kutnu kumaşını dahil ederek, bu geleneksel dokunuşu tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.