kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
STERLIN
40,4605
BITCOIN
$66.020
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Deaş’ın Londra saldırılarının işaretini bir yıl önce verdiği iddiası

Terör örgütü DEAŞ’ın, kimliğini gizleyerek kendileriyle iletişim kuran bir gazeteciyi, Westminster ve Londra köprülerinde gerçekleştirilen saldırılardan bir yıl önce bu mekanlarda saldırı düzenlemeye yönlendirdiği öne sürüldü.

Deaş’ın Londra saldırılarının işaretini bir yıl önce verdiği iddiası
05.09.2017
0
A+
A-

Terör örgütü DEAŞ’ın, kimliğini gizleyerek kendileriyle iletişim kuran bir gazeteciyi, Westminster ve Londra köprülerinde gerçekleştirilen saldırılardan bir yıl önce bu mekanlarda saldırı düzenlemeye yönlendirdiği öne sürüldü.
İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC‘nin haberinde, BBC için çalışan ve kimliğini gizleyen bir gazetecinin haber yapmak için geçen yıl, internet üzerinden DEAŞ’la bağlantı kurduğu belirtildi.
Gazeteci ile terör örgütü arasındaki iletişimin İngiliz güvenlik güçlerinin bilgisi dahilinde gerçekleştiği savunulan haberde, gazetecinin DEAŞ militanlarıyla sosyal medya sitelerinde başlayan temasının şifreli sohbet programları üzerinden devam ettiği aktarıldı.
Militanların, gazeteciyi “karanlık web” diye nitelendirilen yasa dışı internet sitelerindeki terörle ilgili dökümanlara yönlendirdikleri ileri sürülen haberde, DEAŞ militanlarının gazeteciye, “motorlu araçların terör saldırısında nasıl kullanılacağı, bıçak ve balta gibi kesici aletlerin azami etkinlikle kullanımı ve polisin müdahalesini engellemekte sahte intihar bombası yeleklerinin rolü gibi konularda online eğitim videoları izlettiği” iddia edildi.
Haberde, DEAŞ militanlarının, söz konusu videoların ardından gazeteciden, kentin en kalabalık noktalarından Westminster Köprüsü ile Londra Köprüsü’nde motorlu araçla ve kesici aletlerle saldırı düzenlemesini istediği ileri sürüldü.
İngiltere’de 22 Mart‘ta bir saldırgan kiralık aracını, Westminster Köprüsü’nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç köprünün kuzey ucunda bulunan İngiliz Parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.
Aracından çıkan saldırgan parlamentonun girişindeki nöbetçi polisi bıçaklayarak öldürmüş, kendisi de güvenlik güçlerince olay yerinde vurularak etkisiz hale getirilmişti. Olayda, saldırgan dışında 5 kişi hayatını kaybetmişti.
Öte yandan 3 Haziran’da, kullandıkları minibüs ile Londra Köprüsü’nde yayaları ezen 3 saldırgan, minibüsten inerek yakındaki eğlence mekanlarında bulunanlara bıçakla saldırmıştı. Sahte intihar bombası yelekleri giyen saldırganlar, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayda, saldırganların dışında 8 kişi hayatını kaybetmişti.
-LONDALondra’daki her iki terör saldırısını da DEAŞ üstlenmişti. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.