kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da 24 katlı binadaki yangın

İngiltere’nin başkenti Londra’da haziranda 24 katlı binada çıkan yangının ikinci ayında bölge halkı, olayda hayatını kaybedenleri anarken, mağdurların yeni evlerine yerleştirilememiş olmasından dolayı hükümeti protesto etti.

Londra’da 24 katlı binadaki yangın
15.08.2017
0
A+
A-

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da haziranda 24 katlı binada çıkan yangının ikinci ayında bölge halkı, olayda hayatını kaybedenleri anarken, mağdurların yeni evlerine yerleştirilememiş olmasından dolayı hükümeti protesto etti.

Yangının gerçekleştiği Kensington ilçesinin bazı sakinleri, olayın yaşandığı 14 Haziran’ın ardından artık her ayın 14’ünde toplanarak “barışçıl bir yürüyüş” yapacaklarını ve bu yürüşlerle de yangının mağdurlarının seslerini duyurmak için çabalayacaklarını bildirdi.

Yürüyüş öncesinde de bölgedeki Notting Hill Metodist Kilisesi önünde toplanan katılımcılar, buradan yangının çıktığı Grenfell Tower apartmanına doğru ilerledi.

Güzergah boyunca slogan atmayan yüzlerce göstericiye her yaştan bölge sakini destek verdi.

Olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulan gösteride, yangından sağ kurtulan ancak evleri yananların halen kalıcı evlere yerleştirilmediğinin altı çizildi.

Bu sebeple hükümetin yardım çabalarını eleştiren bölge sakinleri, hükümete, bu yöndeki çalışmalarını hızlandırması çağrısında bulundu.

Hükümetin mağdur ailelere “ihanete ettiğini” dile getiren katılımcılar gösteride ayrıca binanın sahibi Kensington & Chelsea Belediyesi başta olmak üzere binanın idaresinden sorumlu birim olan TMO çalışanlarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.

Katılımcılar, olayın nasıl faciaya dönüştüğüne açıklık getirilmesi ve yangının sorumlularının adalete teslim edilmesi için İngiltere Başbakanı Theresa May‘in de sözünü verdiği üzere yangına ilişkin kamu soruşturmasının bir an önce başlatılması için çağrılarını yineledi.

ŞİKAYETLER GÖZARDI EDİLMİŞTİ

Kensington & Chelsea Belediyesine ait 24 katlı Grenfell Tower apartmanında 14 Haziran gecesi bozuk bir buzdolabının patlamasıyla başlayan yangında en az 80 kişi yaşamını yitirmişti. Yangının, binanın dış cephesinde kullanılan plastik kaplama nedeniyle hızla yayıldığı bildirilmişti.

Bina sakinlerinin son 4 yılda konutta yangın güvenliği konusunda belediyeye çok sayıda şikayette bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu şikayetlerin binanın tadilatıyla ilgili raporda dikkate alınmadığı görülürken, yakın zamanda yapılan bir teftişte de binanın “güvenli” ilan edildiği açıklanmıştı.

İngiliz basını, binanın tadilatında kullanılan dış cephe kaplamasının yangına dayanıksız olduğunu, binayı yangına dayanıklı malzeme ile kaplamanın maliyetinin ise belediyeye çıkan faturayı sadece 5 bin sterlinartıracağını bildirmişti.

Ülkedeki bütün yüksek katlı sosyal konutların dış kaplamalarının incelenmesi için çalışma başlatan hükümet, yangına yönelik soruşturma ile tedbirlerin de gözden geçirileceği sözünü vermişti.

Başbakan May, 127 daireli sosyal konutta yaşanan yangının ardından devletin mağdurlara yardım konusunda başarısız olduğunu itiraf ederek, kamuoyundan özür dilemişti.

İngiliz polisi, binadaki incelemelerin ve bazı cesetlerin kimlik tespit işlemlerinin yıl sonuna kadar sürebileceğini belirtirken, bazı mağdurlar halen otel gibi geçici yerlerde konaklıyor. (HABERLER.COM)

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.