kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
STERLIN
40,5757
BITCOIN
$64.072
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Canary Wharf Tesco’da 2 poundluk ürünü okutmayan adama şok yasak

Canary Wharf Tesco’da 2 poundluk ürünü okutmayan adama şok yasak
02.08.2017
0
A+
A-

 

Canary Wharf’daki Tesco mağazasında alışveriş yapan bir adam, sepetindeki ürünlerden sadece £ 2 tutarındaki bir ürünü okutmaması sebebiyle Canary Wharf’da bulunan tüm perakende mağazalara giriş yasağı aldı.

Bir şirkette ofis çalışanı olduğu öğrenilen 32 yaşındaki Jeannot Attard öğle saatinde yaptığı alışverişte, £ 2 pound tutarında pişmiş domuz etini okutmaması nedeniyle güvenlik görevlisi tarafından durduruldu.

Sıcak şarküteri tezgahından aldığı kaburga paketi onun diğer alışverişler ürünleri arasındaydı ancak Mr Attard, self servis makinede ödeme yaparken “dikkatim dağıldı” dedi. Bunun ücretini ödemek istediğini söyledi.

Ancak mağaza müdürü, Canary Wharf Group’a ait özel güvenlik görevlilerini mağazaya çağırdı. Gelen görevliler kişinin bu ürünü kasıtlı olarak okutmadığını düşündüklerini belirttiler. Mr Attard hakkında Canary Wharf Group tarafından altı ay boyunca alışveriş merkezine veya herhangi bir işletmeye giriş yapmasını yasaklayan bir uyarı yayınladı.

Canary Wharf Group, Bay Attard’ın basın ile görüşmelerinin ardından tüm işletmelere giriş yasağını iptal etti. Ancak yine de Tesco Metro süpermarketinden men edildi.

Canary Wharf Group, JP Morgan, Citigroup ve Bank of America gibi bina ve şirketlerin bulunduğu toplam 97 dönümlük bir araziyi kontrol ediyor. Görevliler kompleks içerisinde gerçekleşen şüpheli davranışları izliyor ve önemli bir durumda polise haber veriyor. Özellikle bir çok fotoğrafçı, güvenlik görevlileri tarafından durdurulup sorgulandıklarından şikayet ediyorlar.

İlk yasak geldiğinde özellikle restoranları ziyaret edemediği söylendi. Underground istasyonuna ise girmesine izin verildi. Konu hakkında Attard şunları söyledi:

“Çalmak isteseydim oradan kaçmaya çalışırdım ya da alışveriş sepetimde bulunan en pahalı ürünü ödememeye çalışırdım. Gerçekten yaptığım şeyin bir hata olduğunu kabul ediyorum. Ancak dediğim gibi bir hataydı. Bana, kendimi bir suçlu gibi hissettirdiler. İşe yaramaz hissettim ve hiç bir şeye hakkım yokmuş gibi davranıldı. Başlangıçta görüşmek için muhatap bir yönetici bulamadık, bu yüzden markette beklerken herkes bizi izledi. Çok utanç vericiydi.”

Olay yerine o gün Polisin çağrılmadığını söyleyen Attard, yaşadığı olayın ardından fotoğrafını çekildiğini ve bu fotoğrafın yerel tüm işletmelere dağıtıldığına inanıyor.

Konuyu basına açtıktan sonra Tesco ve Canary Wharf Group, konuyu görüşmek üzere kendisine bir toplantı önerdi. Konu hakkında Attard şunları ekledi:

“Ben bu konuda haklı olduğumu biliyorum ve özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Müşteri toplantılarına hayır diyemiyorum ve sadece ‘Canary Wharf tarafından yasaklandım’ diyemem. Örneğin dişçimi bile ziyaret edemiyorum.”

Yasaklama belgesinde kişinin resmi basıldı ve “Canary Wharf Estate / Perakende Kompleksine altı ay süreyle girmek yasaklandı” yazıldı.

Belge de “Yasak süresince belirlenen bölgeye girerseniz, yasa dışı ziyaretçi kabul edileceğini ve kompleksi terk etmeniz için personelin size eşlik etme yetkisi olduğunu öğreneceksiniz. Buna ek olarak, sizi daha uzun süre Canary Wharf Estate’den çıkarmaya yönelik adımlar atılacaktır.” yazıyordu.

Tesco bölge müdürü, Bay Attard ve Canary Wharf güvenlik ekibi ile konuyu daha detaylı görüşmekten memnuniyet duyacağını söyledi.

 

Kaynak : ES

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.