kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2736
EURO
34,7948
STERLIN
40,5542
BITCOIN
$64.122
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Yasak kararı kozmetikçileri memnun etmedi

İngiltere, çevrecilerin baskısı üzerine kişisel bakım ürünlerinde bulunan plastik mikro tanecikleri yasaklama kararı aldı

Yasak kararı kozmetikçileri memnun etmedi
24.07.2017
0
A+
A-

İngiltere, çevrecilerin baskısı üzerine kişisel bakım ürünlerinde bulunan plastik mikro tanecikleri yasaklama kararı aldı. Bu tür kozmetiklerin üretimlerinin 1 Ocak 2018’de, satışlarını da 30 Haziran 2018’de yasaklanması planlanıyor.

BU yeni yasa şimdilik sadece yüz temizleyici ürünlerde geçerli olacak, henüz makyaj malzemeleri veya güneş kremi yasadan etkilenmiyor. Çevreciler, küçük plastik taneciklerin kanallardan okyanusa karışarak deniz canlıları tarafından yutulduğunu savunuyor.
İngiltere Çevre Bakanı Michael Gove kararı, Dünya Vahşi Yaşam Fonu’nda (WWF) yaptığı konuşmasında açıkladı. Yüz temizleyiciler ve diş macunları gibi kişisel bakım ürünlerinin birçoğunun içinde mikro tanecikler olduğuna dikkat çekti. Gove, bu ürünlerin çevreye zarar verdikleri hakkında oldukça ‘fazla kanıt olması’ nedeniyle bir üretim ve satış yasağının uygulanacağını teyit etti.
Bakan Gove, “Her yıl dünyanın her yerinde 8 milyon ton plastik okyanuslara dökülüyor ve denizlerdeki vahşi yaşamı ciddi bir tehlikeye sokuyor” dedi. Gove, geçen yıl hükümetin mikro taneciklerin kişisel bakım ürünlerinde kullanılmasını yasaklamak üzerine müzakereler başlattığını belirtti. “Bugün müzakereleri sonuçlandırıyoruz ve yasağı bu yılın geri kalanında uygulamaya sokacağız” dedi.

GREENPEACE: BU BİR ZAFERDİR

Mikro taneciklere karşı bir kampanya başlatan çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace’in İngiltere taraftarı, 388 bin imza toplamıştı. Uluslararası çevre örgütü Greenpeace, kararı sosyal medyada “Zafer!” diye paylaşım yaparak kutladı.
Kozmetik sektörüyse yasanın genişlemesine olumlu bakmıyor ve ürünleri değiştirmeleri gerektiği taktirde, halihazırdaki ürünlerin neredeyse yüzde 90’ını yeniden geliştirmek durumunda olacaklar. Konuyla ilgili uzmanların bir araya geldiği bir komisyon bu yıl son kararı verecek. (HÜRRİYET.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.