kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5440
EURO
34,8790
STERLIN
40,5611
BITCOIN
$66.362
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İtirazlara rağmen kabul edildi

HARINGEY Belediyesi itirazlara rağmen kentsel dönüşüm kararını kabul etti.

İtirazlara rağmen kabul edildi
09.07.2017
0
A+
A-

HARINGEY Belediyesi itirazlara rağmen kentsel dönüşüm kararını kabul etti.

Haringey bölgesinde belediyeye ait eski evlerin yıkılarak yerine yeni evlerin yapılmasını ön gören proje büyük protesto gösterisine rağmen meclisten geçti. Yüzlerce Haringeyli, belediyenin 2 milyar poundluk Kentsel Dönüşüm Planı’nı protesto etti. Turnpike Lane metro istasyonu önünde toplanan yaklaşık bin kişi Haringey Belediye binasına yürüdü. “Yıkıma izin vermeyeceğiz”, “HDV planı dursun” yazılı pankartlar taşıyan protestocular, Wood Green metrosu önünde kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi. Ellerindeki tence ve tavalara vurarak yürüyen eylemciler, sınıfsal ayrımcılığa karşı sloganlar da attı. Belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi özel güvenlik görevlileri ve polislerle karşı karşıya geldi. Grenfell Tower yangınında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştiren göstericiler ardından sloganlar atarak demir bariyerleri aşıp belediye binasına girmeye çalıştı. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin oluşturduğu etten duvarı aşamayan göstericiler camlara vurarak tepki gösterdi. Day-Mer Sekreter Oktay Şahbaz da protestoya katılanlar arasındaydı. Gazetemize açıklama yapan Şahbaz, “Haringey Belediyesinin 2 milyar pound değerinde arsayı özel şirket Lendlease vererek Haringey’de yaşayan tüm toplumların konut hakkını riske koyuyor. Belediyenin konsültasyon süreci çok şaibeli, evleri yıkılacak insanların olup bitenden doğru düzgün haberi yok. Bugün burada toplanan insanların bu kadar öfkeli olmasının en büyük sebebi bu. Belediye ve bazı encümen üyeleri, insanları ve onların geleceklerini yoka sayıyor. Cevaplanmamış birçok soru var, mesela evleri yıkılan insanlara ne olacak? Evleri yıkıldığında nerde kalacaklar? Yeni evlerin ne kadarı sosyal konut olarak belediyeye geri verilecek? Ayrıca bu projeyi yapacak Lendlease’in hem işçi hakları konusunda hem de yaptığı işler konusunda birçok şaibe var, neden ille de Lendlease?

Haringey’de yaşayan toplum üyeleri bugün bu eyleme gelip katılarak hem belediye kiracılığı statülerini hem de sosyal haklarını korumak istiyorlar. Tabii ki bu da kira ve diğer konularda garanti altına alınması anlamına geliyor. İnsanlar belediyenin arsasını özel şirketlere vereceğine, kendisinin konut yapmalarını istiyorlar. Bizler de Day-Mer olarak bu talepleri destekliyoruz ve bu konuda yapılan mücadelenin de bir parçayız. Bu anlamda Londra’da yaşayan Türk ve Kürt toplum üyelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Haringey Belediyesi dışında bunlar yaşanırken içeride kentsel dönüşüm projesi üzerindeki son değişiklikler tartışılıyordu. Haringey Development Vehicle (Haringey Gelişim Aracı) adlı planla yaklaşık 5000 belediye evi yıkılacak ve yerine 6400 ev yapılacak.

HARİNGEY’DE YENİ DÖNEM

Haringey Belediyesi’nin yayımladığı basın bültenine göre projenin katkıları şöyle:

  • Belediye evlerinde yaşayanlara yeni ev tahsisi yapılacak
  • %40’ı bütçe dostu 6,400 tane yeni ev
  • Binlerce yeni iş imkanı
  • Yeni okullara yatırım
  • Yeni sağlık merkezleri
  • Wood Green’e yeni bir merkez tasarımı
  • Yerel sakinlere eğitim, kurs ve çeşitli aktivite sunumları
  • Sosyal yatırıma 30milyon Pound kadar yatırım
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.