kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
STERLIN
41,0341
BITCOIN
$70.034
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yangın mağdurlarına yardım yağıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da yanan 24 katlı binada çıkan yangının ardından civardaki Al Manaar Camisi yardım merkezine dönüştürüldü.

Yangın mağdurlarına yardım yağıyor
16.06.2017
0
A+
A-

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da yanan 24 katlı binada çıkan yangının ardından civardaki Al Manaar Camisi yardım merkezine dönüştürüldü.

Yangından etkilenen bina sakinlerine destek için Müslüman toplumun birçok üyesi dünden bu yana Al Manaar Camisine gıda, temizlik malzemesi, giyecek gönderiyor. Müslüman gönüllüler yangından sağ kurtulanlara ve yakınlarına psikolojik destek de sağlıyor.
Anadolu Ajansı muhabirine konuşan 30 yaşındaki Doktor Zeynep Han, yangından kurtulanların yanı sıra binada yaşayan yakınlarını arayanlara psikolojik destek sağlayanlar arasında olduğunu söyledi.
Sadece Londra‘dan değil, tüm ülkeden gelen gönüllülerin mağdurlara yardım sağladığını anlatan Han, Al Manaar Camisinin de bu yardımların bir merkezi haline geldiğini kaydetti.
“O kadar çok yardım malzemesi geldi ki, artık yardımların durdurulmasını istedik.” ifadesini kullanan Han, “Depolama sorunu yaşıyoruz. Yerimiz yok. Kalmaya gelenlere yer açmamız lazım. Özellikle yakınlarını arayan, yakınlarına ulaşamayan çok sayıda kişi geldi.” diye konuştu.

Londra’nın doğusunda Müslüman toplumun yoğun olarak yaşadığı Tower Hamlet bölgesinde ikamet eden 34 yaşındaki Sal Mahmood da yardım için camiye geldiğini söyledi.
Sadece yanan binanın sakinlerinin değil, çevredeki binalarda yaşayanların da tahliye edildiğini anlatan Mahmood, “Böyle durumlarda elimizden gelen her türlü rahatlığı sağlamak çok önemli. Olayın mağdurlarına saygımızı, sevgimizi ve desteğimizi göstermemiz çok önemli.” dedi.

İNSANLAR YALVARIYORDU
Bölgenin sakinlerinden olan ve yanan binaya 100 metre uzaklıkta oturan ünlü İngiliz rapçi Kareem Lowkey de, olay gecesi tanıklık ettiklerini AA muhabirine anlattı.
Yerel saatle 01.30 sularında ambulans ve itfaiye sirenlerini duyarak dışarıya çıktığını belirten Lowkey, sabaha kadar bina civarında insanlara yardım etmeye çalıştığını anlattı.
Sabah saatlerinde bile yanmaya devam eden binadan sürekli moloz parçalarının düştüğünü anlatan Lowkey, şunları kaydetti:

“Binada yaşayan, tanıdığımız, sevdiğimiz insanlar kendilerine yardım etmemiz için bize yalvarıyordu. Bir aile pencerede yaklaşık 1,5 saat boyunca beyaz bir havlu salladı durdu. 21 yada 22. kattaydılar. Biz öylece oturarak, bu ailenin gözlerimiz önünde ölmesini izledik. Alevlerin ailenin bulunduğu tarafa doğru yöneldiğini gördük. Bu bina artık bir kül yığını. Birçok ceset halen içeride.” (AA)

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.