kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
STERLIN
40,3863
BITCOIN
$64.345
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Aynı hastanede 54 yıl kalan hasta öldü

İngiltere’de eski bir asker 54 yıl aynı hastanede kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

Aynı hastanede 54 yıl kalan hasta öldü
03.05.2017
0
A+
A-

İngiltere’de eski bir asker 54 yıl aynı hastanede kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

James Morris isimli hasta 1962 yılında kırık bacağı için hastaneye gitmiş ve ameliyat masasında kalp krizi geçirince bir daha evine dönememişti.

Ameliyat sonrasında bitkisel hayata giren Morris, daha sonra İskoçya’nın Kuzey Lanarkshire bölgesinde bulunan Airdrie kentindeki Wester Moffat Hastanesi’ne götürüldü.

Morris 75 yaşında hayatını kaybetti.

Morris İngiltere’de hastanede en uzun kalan hasta olarak kayıtlara geçti.

Morris’in 62 yaşındaki kardeşi Karl Morris, hastane görevlilerinin tek bir hastanede bu kadar uzun kalan bir hastanın şimdiye kadar görülmediğini söylediklerini aktardı.

Morris hastaneye kabul edildiğinde 21 yaşındaydı.

ÜÇ KELİME SÖYLEYEBİLİYORDU

Karl Morris “Yıllar içinde onunla iletişim bulma yolu bulduk. Zihnen oradaydı ama hepimizle iletişim kuramıyordu. Üç kelimeyi söylemeyi yeniden öğrenmişti. Ev, bar ve atlar. Onu İngiltere’de tatillere çıkarıyorduk. Hastanede onun barları çok sevdiğini bildikleri için bazen bara da götürüyorlardı” dedi.

James Morris İskoçya’nın Cameronians olarak bilinen tüfek alayında görev yaparken Almanya’da bir araba kazasında yaralanmıştı.

Morris’in kazada burnu ve uyluk kemiği kırıldı ancak ameliyat sırasında beyninin bir kısmı işlevini yitirdi.

Wester Moffat Hastanesi’ndeki kıdemli hemşire Helen Ryan “Jimmy’nin ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bir hastanede bu kadar uzun süre zaman geçiren Jimmy pek çok kişinin hayatına dokundu. O iyi bir dert ortağı ve harika bir karakterdi. Bu koğuştaki herkes tarafından özlenecek” dedi.

Hastane Morris’in ilk iki yıl başka hastanedeki tedaviden sonra hastanelerine geldiğini teyit etti.

İngiltere’nin Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) sözcüsü hiçbir devlet hastanesinde bu kadar uzun kalan birinin daha bulunmadığını söyledi.

Karl Morris NHS’ye müteşekkür olduklarını ve hayatını hastanede geçiren bir adama verilen tedavinin mükemmel olduğunu söyledi.

Karl Morris “Genç engelli insanların geldiği bir koğuştu ve yıllar içinde sayısız hasta ve personelin gelip gittiğini gördük. Onun hayatını son haftaya kadar en doyurucu biçimde yaşaması için elimizden geleni yaptık”. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.