kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
STERLIN
40,5568
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Wood Green’in anti-ırkçılık kutlamasında Jeremy Corbyn konuştu

Geçtiğimiz Pazar günü 40. Yıldönümü anılan “Wood Green Direnişi anması”, birbirinden önemli konuşmacılar ve şenlikler eşliğinde Kuzey Londralılar ile buluştu.

Wood Green’in anti-ırkçılık kutlamasında Jeremy Corbyn konuştu
24.04.2017
0
A+
A-

Haber ve Fotoğraflar: Onur Uz

Geçtiğimiz Pazar günü 40. Yıldönümü anılan “Wood Green Direnişi anması”, birbirinden önemli konuşmacılar ve şenlikler eşliğinde Kuzey Londralılar ile buluştu. Etkinliğe Londra’nın başka bölümlerinden de gelen birçok ziyaretçinin doldurduğu ve Ducketts Common parkında yer alan etkinliğe konuşmacı olarak ana muhalefet parti lideri Jeremy Corbyn de katıldı.

1977’de Britanya’nın aşırı sağ kesim komünitelerinden olarak bilinen The National Front’un ırkçı sloganlarını halkın direnişi sayesinde gerçekleştirememelerinin 40’ıncı yıldönümünü anan günde, birçok önemli toplumsal isim konuşmacı olarak katılırken Day-Mer Adıyaman Halk Oyunları grubu dans şovlarıyla günün unutulmaz bölümlerinden biri oldu.

Catherine West MP

“BARIŞIN SIRRI BİRLİKTELİKTE”

Etkinlikte konuşmacı olarak katılımı beklenen Jeremy Corbyn, konuşmalar arasında sürpriz bir şekilde sahnede belirirken, Ducketts Common’da etkinliğe katılan yüzlerce kişi Corbyn’i heyecan ve mutlulukla karşıladı. “Yeni Başbakanımız” olarak iki kez takdim edilen Corbyn, yaptığı konuşmada Wood Green direnişinin önemine değinirken, önümüzdeki Haziran ayında gerçekleşecek Genel Seçim’e değinmedi.

“Geleceğimizde ırkçılık, ayrımcılık ve faşistlik yok. Toplumların birbiriyle en sağlıklı biçimde hoşgörüyle yaşayabilmesi için bir araya gelmeleri ve bir arada çalışmaları şart.

“Kuzey Londra, Londra’nın en mozaik kültürel zenginliğine sahip alanlarından birisi ve bu değerin korunması ve yaşatılması  için elimizden geleni yapacağız.”

Hornsey ve Wood Green’den İşçi Partisi Milletvekili Catherine West ise, yaptığı konuşmada her zaman mültecilerin yanında olduğunu belirtirken, insan hakları ve eşitliğin önümüzdeki genel seçimlerde kazanması gerektiğini vurguladı. Komedyen Ava Vidal tarafından sunulan etkinlikte yüzlerce katılımcı Muhafazakar Hükümetin dayattığı kesintiler ve ayrımcı dalgaları eleştirirken, alana stand açmış birçok farklı dernek ve organizasyon ile de iletişim kurma şansı yakaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.