kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1994
EURO
34,9720
STERLIN
40,9289
BITCOIN
$69.759
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiliz izci çocuklardan Türkiye’deki sığınmacı çocuklara futbol topu

İngiltere’deki bir izci kulübünden bir grup yavrukurt, Türkiye’deki sığınmacı kamplarında kalan Suriyeli çocuklara yardım için satın aldıkları futbol toplarının teslimatı dolayısıyla Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğini ziyaret etti.

İngiliz izci çocuklardan Türkiye’deki sığınmacı çocuklara futbol topu
06.03.2017
0
A+
A-

 

İngiltere‘deki bir izci kulübünden bir grup yavrukurt, Türkiye‘deki sığınmacı kamplarında kalan Suriyeli çocuklara yardım için satın aldıkları futbol toplarının teslimatı dolayısıyla Türkiye‘nin Londra Büyükelçiliğini ziyaret etti.

İzci çocuklar, 100 kadar futbol topunun teslimatı için İngiltere‘nin güneyindeki Southampton kentinden başkent Londra‘ya gelerek, büyükelçilik rezidansında Türkiye‘nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile bir araya geldi.
06Yavrukurtların lideri Ruth Farmers, ailelerinin yardımıyla kendi yaptıkları yemekleri satan, araba yıkayan ve benzer çeşitli etkinliklerle yaklaşık bin sterlin bağış toplayan 20 küçük izcinin, bu bağışla alınan futbol toplarını Suriyeli çocuk sığınmacılara ulaştırılacak olmasından dolayı heyecan duyduğunu bildirdi.
Türkiye’nin çok sayıda sığınmacıya kucak açmasından dolayı teşekkürlerini ileten Farmers, Büyükelçi Bilgiç’in gösterdiği yardımseverlik ve desteğinden duyulan memnuniyeti bildirdi.

İzcileri kabulünde yaptığı konuşmada Büyülelçi Bilgiç de bu projenin gelecek nesillere neden inanılması gerektiğini gösterdiğini söyleyerek, “Bu gençler geleceğimiz. Bu sosyal hareketin parçası olmaktan dolayı mutluyum.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin, sığınmacılara yönelik yürüttüğü açık kapı politikasını detaylandıran Bilgiç, özellikle Suriyeli çocukların eğitimine verilen önemi vurgulayarak, “Bugün, çabalarımızın etkisini görüyoruz. Suriyeli çocuklar için izciler tarafından toplanan paralarla satın alınan futbol topları hızlı bir şekilde yerine iletilecek.” dedi.

Ziyarette yavrukurtlar ve liderleriyle bir süre sohbet eden Bilgiç’e “izci fuları” hediye edildi. Gençlere meşrubat, kuru pasta ve mini sigara böreği ikram edildi. (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.