kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.666
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Musk, Gazze’deki savaşla ilgili elde edilen tüm geliri Kızılhaç/Kızılay’a bağışlayacak

Musk, Gazze’deki savaşla ilgili elde edilen tüm geliri Kızılhaç/Kızılay’a bağışlayacak
23.11.2023
0
A+
A-

İsrail’i Gazze’deki katliamı nedeniyle soykırım yapmakla suçlayan X’in CEO’su Elon Musk, yeni bir karar aldı. Musk, “X Corp, Gazze’deki savaşla ilgili reklam ve aboneliklerden elde edilen tüm geliri İsrail’deki hastanelere ve Gazze’deki Kızıl Haç/Kızılay’a bağışlayacak” dedi. Musk, bir kullanıcının, “Paranın Hamas’ın eline geçmeyeceğini nereden biliyorsun?” sorusuna, “Kızıl Haç/Kızılay üzerinden takip edeceğiz. Masumları önemsemeliyiz.” yanıtını verdi.

Elon Musk, X platformunda Gazze’deki savaşla ilgili reklam ve aboneliklerden elde edilen tüm geliri İsrail’deki hastanelere ve Gazze’deki Kızılhaç/ Kızılay’a bağışlayacağını duyurdu.

GELİRİ, GAZZE’YE BAĞIŞLAYACAK

İsrail’in Gazze’deki katliamı devam ederken, sosyal medya platformu X CEO’su Elton Musk’tan dikkat çeken karar geldi. Elon Musk,  X platformunda Gazze’deki savaşla ilgili reklam ve aboneliklerden gelen tüm geliri, İsrail’deki hastanelere ve Gazze’deki Kızılhaç/ Kızılay’a bağışlayacağını açıkladı. Musk, “X Corp, Gazze’deki savaşla ilgili reklam ve aboneliklerden elde edilen tüm geliri İsrail’deki hastanelere ve Gazze’deki Kızıl Haç/Kızılay’a  bağışlayacak” ifadelerini kullandı.

Elon Musk, Gazze'deki savaşla ilgili gelirleri bağışlayacak

“MASUMLARI ÖNEMSEMELİYİZ”

Açıklamanın ardından bir kullanıcının, “Bağış yapacak olmanız harika. Paranın Hamas’ın eline geçmeyeceğini nereden biliyorsun?” sorusuna Musk, “Fonların nasıl harcandığını Kızıl Haç/Kızılay üzerinden takip edeceğiz. Daha iyi fikirlere açığız. Irk, inanç, din ya da başka bir şey gözetmeksizin masumları önemsemeliyiz.” yanıtını verdi.

Elon Musk, Gazze'deki savaşla ilgili gelirleri bağışlayacak

MUSK, ANTİSEMİTİZMLE SUÇLANMIŞTI

Öte yandan ABD’de faaliyet gösteren Media Matters isimli sivil toplum kuruluşu, X platformunda reklamların yanına antisemitik içerikler konularak nefret dolu içerikler oluşturduğunu savunduğu bir raporu Cuma günü yayınlamıştı. Rapor sonrasında suçlamaları reddeden Musk, haberlerin sahte olduğunu belirterek Media Matters’a dava açmıştı.

MUSK, BEYAZ SARAY’IN DA HEDEFİNDE

Beyaz Saray da Musk’ı hedef tahtasına oturtmuştu. Musk, bir kullanıcının, “Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor” paylaşımına “Gerçekleri söyledin” yanıtını vermişti. Konuyla ilgili Beyaz Saray yaptığı açıklamada Musk’ı “Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle” suçlamıştı.

“SOYKIRIM YAPARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ?”

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon yayınına katılan Elon Musk, İsrail’e, “Öldürdüğünüz her Hamas üyesine karşılık kaç tane yarattınız?” sorusunu yönelterek, “Soykırım yaparak bir yere varamazsınız. Gazze’de birinin çocuğunu öldürürseniz en azından birkaç Hamas üyesi yaratmış olursunuz” demişti.

STARLINK UYDULARIYLA GAZZE’YE İNTERNET SUNMUŞTU

İsrail’in Gazze’ye saldırıları bölge ile tüm iletişimin kopmasına neden olmuştu. Elon Musk sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in Gazze’deki uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıklamıştı.

Elon Musk, Gazze'deki savaşla ilgili gelirleri bağışlayacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.