kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

Kare tekerlekli bisiklet görenleri hayrete düşürdü

Kare tekerlekli bisiklet görenleri hayrete düşürdü
21.04.2023
0
A+
A-

YouTube kanalı The Q’nun arkasındaki mühendisler, standart bisikletler kadar rahat hareket ettiğini iddia ettikleri kare tekerlekli bir bisiklet icat etti. Bunun gibi ilginç icatlarla dikkat çeken YouTube kanalı, yeni üretilen bisikletin deneme sürüşlerini de paylaştı.

Videonun açıklamasında “Lütfen neredeyse normal bisikletimizle tanışın. Tek bir farkı var: Tekerlekleri kare!” dendi.

Açıklamada ayrıca, “Konsept tamamen çalışıyor, binebilir ve dönüş yapabilirsiniz. Bisiklet üzerinde kare tekerlekler oluşturmak ve monte etmek, şimdiye kadar yaptığımız en çılgın projelerden biri oldu. Bol ilgi garantili” ifadeleri de kullanıldı.

Sıradışı tasarımda tank paleti benzeri bir sistem kullanıldı

Yani bu sistemde pedallara basan kullanıcı, kare tekerleklerin etrafını saran metalik çerçeveyi döndürmüş oluyor. Böylece bisiklet, tıpkı tanklarda olduğu gibi tekerleklerin çevresini saran bu yapılar ilerledikçe hareket ediyor. Tekerleğin iskeleti ise sabit kalıyor.

Kanalın paylaştığı video yaklaşık 6 milyon kez görüntülendi ve 2 binden fazla yorum aldı. Bir kullanıcı, “Vay canına, bu kare tekerlekli bisiklet, yaratıcılığın ve yeniliğin gücünün gerçek bir kanıtı!” diye yazarken, bir diğeri şu ifadeleri kullandı:

İmkansız gibi görünen bir şeyin aslında nasıl işlevsel ve sürülebilir hale getirilebileceğini görmek inanılmaz.

Öte yandan The Q’nun bisikleti, yuvarlak tekerleklere sahip olmayan ilk araç tasarımı değil. Teknolojiyle ilgili yanlış düşünceleri deneyerek teyit eden belgesel ekibi Mythbusters, daha önce bir kamyoneti kare tekerleklerle döşemişti. Ancak pürüzsüz yüzeylerde bu aracı sürmenin son derece zor olduğu anlaşılmıştı.

Kaynak: Independent

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.