kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
STERLIN
40,9501
BITCOIN
$70.454
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

BM, Türkiye’de ve Suriye’de depremden etkilenen 500 bin kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor

BM, Türkiye’de ve Suriye’de depremden etkilenen 500 bin kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor
10.02.2023
0
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Türkiye ve Suriye’de depremlerden etkilenen yarım milyon kişiye yardım ulaştırmayı hedeflediğini açıkladı.

WFP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından WFP’nin gıda yardımları Suriye’de 7 Şubat’tan, Türkiye’de ise 8 Şubat’tan bu yana depremzedelere ulaştırılıyor.

Hedefi, her iki ülkede 500 bin insana ulaşmak olan WFP, 8 Şubat itibarıyla acil gıda ihtiyacı içinde olan yaklaşık 64 bin kişiye ulaştı.

Bu kapsamda depremzedelerin acil gıda ihtiyacı, yemeye hazır gıda paketleri, aile gıda kolileri ve sıcak yemek ile karşılandı.

WFP, depremden en çok etkilenen Türkiye’nin güneydoğu bölgesindeki Geçici Barınma Merkezleri’ne aile gıda kolileri sağlamak üzere Göç İdaresi Başkanlığı’yla koordinasyon halinde çalışmayı sürdürüyor.

Bu merkezlerde halihazırda kalan 44 bin geçici koruma altındaki Suriyeli mültecinin yanı sıra deprem sebebiyle yerlerinden edilen Türkiye vatandaşları da barınıyor.

WFP’den belediyelere ve kamplara destek

Bu çerçevede WFP, Osmaniye’deki Cevdetiye Kampı’nda kalan 17 bin depremzedeye, Türk Kızılay ve kamp yönetimi ile yakın koordinasyon halinde aile gıda kolileri dağıtmaya başladı.

WFP, kamplarda marketler tekrar alışveriş hizmeti sağlamaya başlayana kadar bir-iki hafta boyunca Türkiye vatandaşlarına aile gıda kolileri dağıtacak. WFP ayrıca, yemek pişirme teçhizatı olmayan kamplarda yemeye hazır gıda paketleri dağıtmayı planlıyor.

WFP, aynı zamanda depremzedelere günlük sıcak yemek sağlamak üzere faal durumdaki aşevlerini yaygınlaştırmak için güneydoğudaki belediyeleri destekleyecek.

Suriye’deki yardımlar

Suriye’de WFP ve ortakları sığınaklarda barınan 38 bin depremzedeye yemeye hazır gıda paketleri ve sıcak yemek ulaştırdı.

WFP Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corrine Fleischer, şunları söyledi:

“Tüm dünya, pazartesi günü korkunç bir haberle uyandı. Yıllardır üst üste gelen krizlerle mücadele eden bölge, bu kez hayal edilemeyecek boyutta kayba ve yıkıma sebep olan bir başka krizle karşı karşıya. Böyle bir durumda acil yardım geciktirilemez. WFP’nin her iki ülkede de eskiden beri güçlü bir varlık gösteriyor olması insanların acil gıda ihtiyacını karşılayabilmek için çalışanımızı, lojistik kapasitemizi ve ortaklarımızı anında seferber etmemizi sağladı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.