kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4199
EURO
34,4363
STERLIN
40,3176
BITCOIN
$62.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Şişman olmayanın evlenemediği ülke ‘Moritanya’

Şişman olmayanın evlenemediği ülke ‘Moritanya’
28.12.2022
0
A+
A-

Moritanya için yüksek kilo, güzellik ve statü göstergesi. Genç kızlar çocukluk çağlarından itibaren günde 16 bin kaloriye kadar yemek yemeye zorlanıyor. Evlenecek kızlar keçi sütü, zeytinyağlı ekmekler, kuskus ve keçi eti ile beslenerek kalori almaya çalışıyor. Gelin detaylarına birlikte bir bakalım.

MORİTANYA’DAKİ BU GELENEĞE LEBLOUH ADI VERİLİYOR

Moritanyalı kadınlar günde 2 kez öğle yemeği yiyorlar. Leblouh adı verilen bu gelenek ile Moritanya’nın fakirliği arasında bağ kuruluyor aslında. Geleneğin ardındaki inanca göre şişman kadınlar varlıklı ve iyi beslenmiş oluyorlar.

EVLENMEK İÇİN ZORLA BESLENİYORLAR

Eğer kadın şişmansa, erkek onu besleyecek güç ve paraya sahip anlamına geliyor. Zayıf kızların aileleri içinse bu durum bir utanç kaynağına dönüşüyor. İşte bu utançtan kaçmak için de ne yazık ki kızlar zorla besleniyorlar. Sonuç olarak Leblouh, kadınların hayatını çok zor duruma sokan ve kadınların üzerinde baskı yaratan bir gelenekten öteye gidemiyor.

PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL SORUNLARA YOL AÇIYOR

Moritanya’da kızları şişmanlatma uygulaması, inanılmaz derecede zararlı fiziksel ve psikolojik sonuçlarla ilişkilendirilmiştir. Leblouh, harekette önemli azalmalar ve kardiyovasküler hastalıkların gelişimi ile ilişkilendirilmiştir.

HAYVANLARINI SATMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Kilo alımına neden olan steroid şeklindeki hapların kullanımı ülke genelinde yaygın olarak bildirilmiştir. Kuraklıkların artan sıklığı, aileleri beslemek veya kızları beslemek için kullanılan inek, deve, ürün ve tahıl kıtlığına da neden oldu. Sonuç olarak, birçok aile kendilerini besleyemedikleri için hayvanlarını satmak zorunda kaldı.

TOPLUMDA GÜZELLİK ALGISININ YERİ

Nesiller boyunca, güzellik tanımımız şekiller aldı ve umutsuzca ayak uydurmaya çalıştığımız bir şeye dönüştü. Toplum standartları, hayatımızın bir noktasında her birimizi etkilemiştir. Çoğumuz için bilinçsizce, toplumun güzellik standartları bizim güzellik tanımımız haline gelir.

Her ülkenin, bir kişinin güzel olarak kabul edilmesi için nasıl görünmesi gerektiğine dair farklı bir algısı olabilir, ancak hiçbir ülkede her türlü görünümü kabul eden bir toplum yoktur. Her şeyden önce kendinizi olduğunuz gibi sevin! Çünkü insan sevdikçe güzelleşiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.