kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5671
EURO
35,0146
STERLIN
40,8119
BITCOIN
$64.288
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Esrar yasallaştırıyor

Esrar yasallaştırıyor
26.10.2022
0
A+
A-

ALMANYA, eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştırmak için harekete geçti. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, kararın kabine tarafından onaylandığını duyurdu.

Almanya, eğlence amaçlı kullanımın yanı sıra satışı ve üretimi için küçük miktarlarda esrar bulundurmayı yasallaştırmak için harekete geçti. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bugün kabine tarafından yasanın kabul edildiğini açıklarken, yaklaşık 30 gram yani 1 ons’a kadar esrar bulundurulması ve satın alınmasının ülkede yasal hale geleceğini duyurdu. Buna göre, evde en fazla iki kenevir bitkisi yetiştirmek de yasal olacak.

Esrar satışı için “özel mağazalara” veya kahve dükkanlarına izin verilmesi düşünülüyor. Almanya’da kabul edilen plana göre, yasal olarak satılan esrarda psikoaktif bir madde olan THC’de yüzde 15’lik bir sınır olması gerektiği belirtiliyor. Buna göre, 18 ila 21 yaş arasındaki genç yetişkinler için esrar yüzde 10’dan fazla THC içermeyecek şekilde düzenlenecek.

Hükümet, öncelikle planın Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğundan emin olmak istediğini açıkladı. Lauterbach, Brüksel onay verirse planın hemen yürürlüğe alınacağını duyurdu. Almanya’da satılan esrarın uluslararası hukukla ihtilafa düşmemek için yurt içinde üretilmesi düşünülüyor.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Yeşiller’den sağlık komitesi başkan yardımcısı Kirsten Kappert-Gonther da esrar talebinin karşılanamaması durumunda insanların karaborsaya yöneleceği uyarısı yaptı.

Esrarın tıbbi amaçlı kullanımını daha da yaygınlaştıracak hükümetin bu yeni adımı, Merkel’in uzun süre liderlik ettiği Hristiyan Demokratlar tarafından eleştiriliyor. Yeni uygulamanın genç yaştakilerin, yaşı büyük olan tanıdıkları üzerinden esrara ulaşmalarının önünü açabileceği endişesi dile getiriliyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.