kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
STERLIN
40,7404
BITCOIN
$64.493
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Rusya, ‘Putin’in akıl hocasının’ kızının öldürülmesinden Ukrayna’yı sorumlu tuttu

Rusya, ‘Putin’in akıl hocasının’ kızının öldürülmesinden Ukrayna’yı sorumlu tuttu
22.08.2022
0
A+
A-

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ülkenin en önemli siyaset uzmanlarından olan Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina’nın öldürülmesinden Ukrayna’yı sorumlu tuttu. Ukrayna ise suikastla bağlantısı olmadığını açıklamıştı.

FSB’den yapılan açıklamada, Ukrayna ajanı Natalia Vovk ve kızının Temmuz ayında Rusya’ya geldiği ve başkent Moskova’da Dugina’yla aynı sitede bir daire kiraladığı belirtildi.

Açıklamada, Vovk ve kızının, Dugina’yı takip ettikleri, onun ve babasının onur konukları olduğu başkent Moskova yakınlarında düzenlenen “Gelenek” adlı milliyetçi bir festivale de katıldıkları vurgulandı.

Gazeteci Dugina, Cumartesi günü festivalden sonra Moskova yakınlarındaki evine giderken, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Dugina’nın babası aşırı milliyetçi ideolog Aleksandr Dugin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “akıl hocası” olarak biliniyor ve festivalde bir konuşma da yapmıştı.

Aleksandr Dugin ve Darya Dugina’nın festivalden birlikte ayrılacakları ancak Dugin’in son anda kızından ayrı seyahat etmeye karar verdiği bildiriliyor.

Sosyal mesajlaşma uygulaması Telegram’da paylaşılan görüntülerde Dugin’in yanan aracı şok halinde izlediği görülüyor.

Saldırıda Dugin’in hedef alınmış olabileceği sanılıyor.

FSB’ye göre Dugina’nın annesi ve kızı ise Estonya’ya kaçtı.

Aleksandr Dugin kimdir?

Aleksandr Dugin’den “Putin’in Rasputin’i” olarak nitelendirilmişti.

Darya Dugina ise tanınan bir gazeteciydi ve babasıyla aynı görüşleri paylaşıyordu. Dugina Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini de savunmuştu.

İngiltere ve ABD, Dugina’yı, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle ilgili olarak yanlış bilgi yaymak gerekçesiyle yaptırım listesine almıştı.

Dugina, Mayıs ayındaki bir yazısında Ukrayna savaşını “medeniyetler çatışması” olarak tanımlamış ve Batı’nın babası ve kendisine yaptırım uygulamasından “gurur duyduğunu” belirtmişti.

Aleksandr Dugin de Rusya’nın Kırım’ı ilhakı sonrası Batı’nın yaptırım listesine alınmıştı.

Dugin’in yazılarının Rusya lideri Vladimir Putin’in dünya görüşü üzerinde derin etkileri olduğu biliniyor.

Kremlin’de hakim olan aşırı milliyetçi ideolojinin mimarı olarak tanınan Dugin uzun süredir Moskova’nın kendisini küresel sahnede daha agresif şekilde ortaya koyması gerektiğini savunuyor ve Rusça konuşan bölgelerin “Rus İmparatorluğu” altında birleşmesini savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.