kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
STERLIN
41,1598
BITCOIN
$70.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Belçika’da fetiş festivali kaynaklı maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor

Belçika’da fetiş festivali kaynaklı maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor
22.05.2022
0
A+
A-

Belçika’da, ülkenin ikinci büyük kenti Anvers’teki (Antwerp) uluslararası fetiş festivali “Darklands” kaynaklı maymun çiçeği virüsü vakası sayısı 4’e yükseldi.

Uzmanlar sayının daha da artabileceğini söylüyor. Sağlık otoriteleri, Avrupa’daki maymun çiçeği virüsü vakalarının Anvers’teki festivalden yayılmış olabileceği görüşünde.

Belçika sağlık otoriteleri, bu kez de ülkenin Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki Liege kentinden bir kişide maymun çiçeği virüsü saptandığını açıkladı. Daha önce virüs saptanan Flaman kesimindeki 3 kişi gibi, son vakanın da da Anvers’teki fetiş fuarı kaynaklı olduğu belirlendi.

Belçikalı virolog Marc van Ranst ve resmi otoriteler, festivale katılan herkesin, maymun çiçeği virüsü belirtileri konusunda dikkatli olması ve başkalarıyla yakın temasta bulunmaktan kaçınması çağrısında bulundu. Belçikalı uzmanlar, Avrupa’daki maymun çiçeği virüsü vakalarının, Anvers’teki Darklands festivalinden yayılmış olabileceğini düşünüyor  Festival organizasyonundan yapılan açıklamada da, benzer bir görüş vurgulanarak, büyün katılımcıların dikkati olması istendi.

RTL Haber’e göre, Anvers’te 4 – 9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Darklands, dünyanın en büyük gay fetiş festivallerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bir seyahat acentesi tarafından, “cinsel ufuklarını genişletmek isteyen maceracı eşcinsel erkekler için güvenli bir sığınak” olarak tanımlanan festival, başta Hollanda olmak üzere, diğer Avrupa ülkelerinden de çok sayıda ziyaretçi çekiyor.

İsrail ve İsviçre’de de görüldü

Cinsel temas ya da çok yakın temas yoluyla bulaşan maymun çiçeği virüsünün, son salgında ağırlıklı olarak eşcinsel erkekler arasında görülmesi, hastalığın Anvers’teki festivalinden yayılmış olma olasılığını güçlendiriyor.

Festival komitesi, virüsün yurtdışından gelen festival ziyaretçileri tarafından bulaştırıldığına inanmak için nedenler olduğunu söylüyor. Belçika makamları, festival yönetiminden, binlerce ziyaretçiyi enfeksiyon hakkında bilgilendirmesini istedi. Festivale katılanlara, virüsün kuluçka süresinin 21 güne kadar çıktığı hatırlatılarak, hastalığın belirtileri konusunda tetikte olmaları çağrısı yapıldı.

Kuluçka süresi nedeniyle, önümüzdeki hafta festival kaynaklı vaka sayılarının daha artması bekleniyor. Anvers’teki festivale, her yıl dünyanın değişik ülkelerinden büyük çoğunluğu erkek, yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. İsviçre ve İsrail’de tespit edilen son vakalarla, maymun çiçeği virüsü görülen ülke sayısı 14’e çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.