kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4274
EURO
34,4660
STERLIN
40,3602
BITCOIN
$62.725
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Araştırmacılar erkekleri Covid aşısı olmaları için uyarıyor: “Cinsel hayatınıza zarar verebilir”

Araştırmacılar erkekleri Covid aşısı olmaları için uyarıyor: “Cinsel hayatınıza zarar verebilir”
03.03.2022
0
A+
A-

ABD’de yapılan yeni bir araştırma corona virüsünün yeni etkilerini ortaya çıkardı. Araştırmacılar virüsün, erkeklerin cinsel hayatına zarar verebileceğinin ortaya çıkması üzerine aşı olunması konusunda uyarılarda bulundular.

Corona virüsü salgını devam ederken bilim dünyası da odağını değiştirmiyor ve virüsün etkilerini incelemeye devam ediyor.

Son olarak yeni bir çalışma virüsün, erektil disfonksiyonla doğrudan bağlantı gösterdiğini ortaya çıkardı. Erkeklerde cinsel ilişki için yeterli ereksiyonda bulunmama hali olan erektil disfonksiyonun, Covid ile bağlantılı ortaya çıkması üzerine, araştırmacılar erkekleri Covid aşısı yaptırmaları konusunda uyarıyor.

VİRÜSÜN ETKİSİ: İKTİDARSIZLIK

ABD’deki araştırmacılar, erkek maymunlar üzerinde yapılan yeni bir araştırma sonunda corona virüsünün doğrudan erkek cinsel organlarını hedef alıp erektil disfonksiyona yol açabileceğini ortaya koydu.

Bilim insanları, enfeksiyon bölgelerini tespit etmek için tüm vücut taramalarını yaparken virüsü başlangıçta akciğerler gibi yerlerde tespit etmeyi beklediklerini ama bulgular karşısında hayrete düştüklerini söylediler.

Araştırmalar, virüsün erkek genital sisteminde dokuyu enfekte edebileceğini keşfetti. Bu durum da iktidarsızlık gibi semptomların doğrudan virüsten kaynaklanabileceğini ortaya çıkarıyor.

TÜM SİSTEME YAYILABİLİR

Bulgular, corona virüsünün üç maymunda penis, prostat ve testislerin yanı sıra çevredeki kan damarlarını da enfekte ettiğini gösterdi.

Araştırma yazarlarından Thomas Hope, şu yorumu yaptı: “Bize gelen sinyal, erkek genital sistemine tam yayılmaydı.”

Bulgular sadece üç maymunda olmasına rağmen araştırma, sonuçların tutarlı olduğunu kanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.