kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
STERLIN
40,9368
BITCOIN
$70.426
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Belçikalı milletvekili, maaşını Bitcoin olarak alacağını açıkladı

Belçikalı milletvekili, maaşını Bitcoin olarak alacağını açıkladı
31.01.2022
0
A+
A-

Belçika’da milletvekili Christophe De Beukelaer, bu yıl maaşını Bitcoin olarak alacağını açıkladı.

Blok zincirini internetin ortaya çıkışına benzeten De Beukelaer, geçen hafta yaptığı açıklamada kripto paraların bütün sektörleri değiştireceğini savundu. Belçikalı parlamenter, dünyanın dört bir yanında pek çok büyük kurumun “büyük fırsatı kaçırmamak için” kripto paralara yatırım yapmaya başladığını söyledi.

“Halkı, gelmekte olan toplumsal değişikliklerden haberdar etmek politikacıların görevi” diyen De Beukelaer, şöyle konuştu: “Bu yeni dünyadan bihaber olamayız.”

De Beukelaer, kripto paralara karşı duyarsız olmayı “otomobiller çıktığında at arabalarına bağlı kalmaya” benzetti. Dünyada olmasa da Avrupa’da bu hamleyi yapan ilk isim olduğuna dikkat çeken milletvekili, New York Belediye Başkanı Eric Adams’a teşekkür etti.

Zira kasımdaki seçimleri zaferle noktalayan Adams, ilk üç maaşını kripto parayla alacağını duyurmuştu. Adams, bu ayki maaşını da söz verdiği gibi Bitcoin ve Ethereum olarak almıştı.

Öte yandan Adams ve De Beukelaer yalnız değil. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez de bütün maaşlarını Bitcoin olarak alacağını kasımda bildirmişti.

NBA ekiplerinden Golden State Warriors’ın yıldızları Klay Thompson ve Andre Iguodala da maaşlarının bir kısmını, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in uygulaması Cash App’le yaptıkları anlaşma kapsamında Bitcoin’le alacaklarını bu ay açıklamıştı.

Merkez sağ çizgideki Merkez Hümanist Demokrat Parti’sinin vekili olan De Beukelaer’in maaşı 5 bin 500 euro.

De Beukelaer, Brüksel’in kripto para endüstrisinde ön saflarda yerini alması için çok geç olmadığını savunarak “Bu alanda halihazırda birkaç harika şirketimiz var. Ancak kendimizi net bir şekilde konumlandırmanın ve gerçek bir ekosistem yaratmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.