kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.924
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Microsoft’tan rekor satın alma!

Microsoft’tan rekor satın alma!
19.01.2022
0
A+
A-

Teknoloji devi Microsoft, dünyanın en büyük beşinci video oyun geliştiricisi Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alarak bünyesine kattı. Satın alma işlemlerinin önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor.

Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch ve Starcraft gibi popüler yapımların arkasında yer alan Activision Blizzard, Microsoft çatısının altına girecek. Dev şirket yaptığı basın duyurusunda Activision Blizzard Inc. firmasını satın almayı planladığını duyurdu.

OYUN SEKTÖRÜNDEKİ EN PAHALI ANLAŞMA

Anlaşma sonucunda Microsoft dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi olacak. Satın alım sonrasında oyun dünyasının en büyük yapımları da Xbox bünyesine giriş yapacak. 68.7 milyar dolarlık satın alımın gerçekleşmesi halinde Microsoft tarihi boyunca yaptığı en pahalı anlaşmayı imzalamış olacak.

SATIN ALMA 2023’TE GERÇEKLEŞECEK

Geçtiğimiz yıllarda teknoloji devi Microsoft, Bethesda’yı da bünyesinde barındıran ZeniMax Media şirketini 7 milyar dolarlık sözleşmeyle satın almış ve oyun sektöründe bomba etkisi yaratmıştı. Bu fiyatın neredeyse on katına tekabül eden yeni anlaşmanın ise Haziran 2023’te tam olarak sona ermesi bekleniyor.

ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILDI

Bu süreçte düzinelerce çalışan işten çıkarılırken toksik iş ortamına maruz kalan pek çok isim de şirketi protesto etti. Şirketin CEO’su Bobby Kotick’e istifa çağrısı yapılsa da Kotick pozisyonunu terk etmedi. Önümüzdeki yıl anlaşma kesin olarak tamamlandığında Kotick, Xbox patronu Phil Spencer’ın altında çalışacak ve Spencer’a rapor verecek.

 ACTIVISON CEO’SU AÇIKLAMA YAPTI

Activision CEO’su Bobby Kotick ise anlaşma hakkında yaptığı açıklamalarda, “30 yıldır inanılmaz yetenekli ekibimiz oyun dünyasının en başarılı oyunlarını geliştirdi. Şirketimizin dünya kalitesindeki yeteneği ve sıra dışı oyunları Microsoft’un teknolojisi, dağıtımı ve hırslı vizyonuyla birleşerek pek rekabetçi olan oyun dünyasındaki başarımızın devam etmesini sağlayacak.” ifadelerine yer verdi. POPÜLER ESPOR ORGANİZASYONU EL DEĞİŞTİRDİ

Activision, World of Warcraft ve Call of Duty gibi dev yapımların yanı sıra küresel bir espor organizasyonuna da sahip. Anlaşmayla beraber Major League Gaming Division da Microsoft’un eline geçecek. Diğer taraftan adı uzun süredir skandallarla beraber anılan firmanın soruşturma süreci devam ediyor. Üst düzey statülerde yer alan Blizzard ve Activision çalışanlarının ırkçı, ayrımcı ve mizojinist bir iş ortamı oluşturduğu geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.

MICROSOFT, OYUN DÜNYASINDA YERİNİ SAĞLAMA ALDI

Microsoft oyun dünyasındaki girişimlerini son yılda büyük oranda hızlandırdı. 2014’de 2.5 milyar dolar ödeyerek Mojang’ı satın alarak Minecraft’ı ürünü haline getiren Microsoft daha sonra ZeniMax Media ile anlaştı. Önümüzdeki süreçte Microsoft, Activision Blizzard anlaşması ile 70 milyar doları kasasından çıkararak sektördeki en büyük sözleşmeyi yapmış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.