kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.984
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Öğrencilerine aşı yapan öğretmen tutuklandı

Öğrencilerine aşı yapan öğretmen tutuklandı
05.01.2022
0
A+
A-

ABD’nin New York kentinde bir öğretmen, tıbbi yeterliliği olmadığı halde öğrencilerine aşı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

New York polisi, Laura Russo’nun aşı yapmak için yasal bir yetkisi olmamasına ve ebeveynlerinin onayını almamasına rağmen, öğrencilerine evinde aşı yapmakla suçlanıyor.

4 YIL HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Biyoloji öğretmeni 54 yaşındaki Russo’nun, yılbaşı arifesinde gözaltına alındığı belirtilirken, suçlu bulunması durumunda dört yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Uzmanlar, yanlış uygulandığı takdirde enjeksiyonların tehlike saçtığını vurguluyor. Öte yandan, bir aşının sahte olup olmadığını veya süresinin dolup dolmadığını belirlenmesi için de doktorlar veya sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuluyor. Hastalara ayrıca tıbbi geçmişlerinin sorulması ve müdahale sonrası takibi de önem arz ediyor.

18 YAŞ ALTINDAKİLERE TEK BİR ONAYLANMIŞ AŞI VAR

Polis, Bayan Russo’nun iddia edilen Covid-19 aşısını nasıl elde ettiğinin veya hangi aşı olduğunun belirsiz olduğunu açıkladı. Şu anda, Pfizer-BioNTech’in aşısı, 18 yaşın altındaki Amerikalılar için izin verilen tek aşı.

Long Island’daki olayın videosu, Russo’nun öğrencisine aşı yaparken “İyi olacaksın, umarım.” derken, sözlerini “Al bakalım. Evde aşı” ifadeleriyle sürdürüyor.

AİLESİ İHBAR ETTİ

Yetkililer, çocuğun ailesinin, eve geldikten sonra Nassau polisini arayıp olayı ihbar ettiğini açıkladı.

Nassau Polis Komiseri Patrick Ryder, “Öğretmenin aşıyı nereden temin ettiğini soruşturuyoruz.” dedi.

BBC’nin ortağı CBS News’in haberine göre Russo’nun çalıştığı Herricks Lisesi müfettişi, yaptığı açıklamada öğretmenin “sınıftan çıkarılan ve soruşturmanın sonucuna kadar yeniden atanan bir bölge çalışanı olduğunu” söyledi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.