kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Aşı olmamak için Türkiye’ye kaçacağını söylemişti, coronadan öldü

Aşı olmamak için Türkiye’ye kaçacağını söylemişti, coronadan öldü
29.12.2021
0
A+
A-

İtalya’nın en popüler radyo programlarından birinde görev alan ve aşı karşıtı açıklamalarıyla adından söz ettiren 61 yaşındaki Maurizio Buratti, aşı olmamak için Türkiye’ye kaçacağını söyledikten birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Buratti, coronayken maskesiz markete gitmekle de övünüyordu.

İtalya’nın en popüler radyo programlarından birinde görev alan ve aşı karşıtı açıklamalarıyla adından söz ettiren 61 yaşındaki Maurizio Buratti, corona virüsünden hayatını kaybetti.

61 yaşındaki radyocu, hastaneye kaldırılmadan birkaç gün önce kendisini hasta hissettiğini söylemiş, 38 derece ateşle maske takmadan süper markete gitmekle övünmüştü. Ünlü sunucu ‘veba yayıcı’ olarak suçlanırken, kendisi ise bu açıklamalarıyla övünmüştü.

TEST YAPTIRMAYI REDDETTİ

Halk sağlığı tavsiyelerini görmezden gelerek ‘anayasayı savunduğunu’ söyleyen Buratti, sürüntülerin virüse neden olduğuna inandığı için test yaptırmayı da reddetti.

İtalya’daki Zanzara Radyo’ya tam 10 yıldır canlı yayınla bağlanan Buratti, daha önce de yüzlerce kez aşı karşıtı olduğunu belirtmiş, radyodan ‘aşı olmayın’ propagandaları yapmıştı.

Ünlü isim coronaya yakalandıktan sonra hasta olmakla övünmüş, ancak hayranları ve program yapımcılarının baskısıyla hastaneye gitmeyi isteksizce kabul etmişti.

TÜRKİYE’YE SIĞINACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Ama memleketi Mantua’da hastaneye gitmeyeceğini belirten 61 yaşındaki adam ‘çünkü ‘Orada komünistler var, onlara güvenmiyorum’ diyerek onun yerine Verona’ya gitmişti.

Son telsiz telefon görüşmelerinden birinde Buratti, aşı yaptırmaya zorlanmaktan kaçınmak için İtalya’dan ayrılacağını ve Kore’ye veya Türkiye’ye sığınacağını söyledi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.