kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
STERLIN
40,8482
BITCOIN
$70.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Çılgın solcu aktivistlerden bıktım” diyerek istifa etmek istedi

“Çılgın solcu aktivistlerden bıktım” diyerek istifa etmek istedi
01.12.2021
0
A+
A-

Avustralya’dan bir çevre bakanı, çılgın solcu aktivistler ve özenti Greta Thunberg’ler diyerek nitelediği grup yüzünden işten ayrılmak istediğini söyledi.

Güney Avustralyalı merkez sağ politikacılarından David Speirs, dünyanın tüm hastalıklarını iklim değişikliğine bağlayan solcu aktivistler tarafından desteklenen mitlerden yakındı. Speirs, özel bir bağış etkinliğinde, emisyonları azaltmak ve yeşile yönelmekten yana olduğunu, ancak aktivistlerin yenilenebilir enerjide aşamalı olarak geçiş sağlamaya çalışan Avustralya’nın peşine düşmek yerine Hindistan ve Çin gibi iklim değişikli konusunda harekete geçmekte geç kalmış ülkeleri hedeflerine almalarını söyledi.

Geçen hafta Güney Avustralya’nın genel başkan yardımcısı olma adaylığını kaybeden 36 yaşındaki Speirs, “Çılgın solcu aktivistler, sizi yıpratıyorlar… Bu yüzden birkaç yılda bir biraz yenilenmek gerektiğini düşünüyorum” diye ekledi.

Muhalefetteki İşçi Partisi, İskoçya doğumlu Speirs’in bu sözleri üzerine politikacıyı çevremizi önemseyenleri aşağılamakla suçladı.

Avustralya, hem yılda yayılan toplam miktar hem de nüfus başına düşen emisyonlar açısından karbon emisyonlarına göre küresel ülke sıralamasında 14. sırada yer alıyor. Kişi başına düşen karbon emisyonları 2004’ten beri neredeyse sürekli azalıyor.

Ülke, yılda yayılan tüm CO2’nin yüzde 1’inden biraz fazlasını oluşturuyor ve atmosferde tarihi kirliliğe katkıda bulunuyor.

Avustralya şu anda yıllık enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 93’ü için fosil yakıtlara güveniyor ve kalan yüzde yedisini yenilenebilir kaynaklar oluşturuyor. Şu anda dünyanın en büyük ikinci kömür ihracatçısı – Endonezya’dan sonra – ticaretten yılda 30 milyar sterlin kazanıyor ve daha fazlasını taahhüt ediyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.