kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
STERLIN
40,4784
BITCOIN
$61.534
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Rus polisinden 600 Müslüman’a gözaltı

Rus polisinden 600 Müslüman’a gözaltı
21.08.2021
0
A+
A-

Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında bulunan camideki yaklaşık 600 Müslüman, polis tarafından gözaltına alındı. Camideki 600 kişinin pasaport kontrolü sonrası serbest bırakıldığı öğrenilirken, bu süreçte DNA örneklerinin de alındığı bilgisine ulaşıldı.

Rus TASS haber ajansına göre, avukat Lidiya Anosova, Moskova bölgesinde bulunan Kotelniki’deki camide cemaatin polis tarafından gözaltına alındığını belirtti. Anosova, “Benim bilgilerime göre yaklaşık 600 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, Kotelniki’de camide gözaltına alındı.” ifadelerini kullandı.

‘DOĞRU VE YASAL ŞEKİLDE MUAMELEDE BULUNULDU”

Gözaltındakilerin polis araçlarıyla Lyubertsı Polis Karakolu’na götürüldüğünü kaydeden Anosova, “Bu kişilerin kimlikleri kontrol ediliyor. Şimdilik bir suçlama bulunmuyor.” şeklinde konuştu. Anosova, gözaltındakilere polisin doğru ve yasal şekilde muamelede bulunduğunu söyleyerek, müvekkillerine su verilmesine müsaade edildiğini dile getirdi. Rusya İçişleri Bakanlığı Moskova Bölgesi Yönetimi Basın Servisi, gözaltıyla ilgili gelen bilgileri kontrol ettiklerini duyurdu.

PASAPORT KONTROLÜ SONRASI SERBEST BIRAKILDILAR

Moskova yakınlarındaki camide gözaltına alının 600 Müslüman bir süre sonra pasaport kontrolleri gerçekleştirilerek serbest bırakıldı. Rus TASS haber ajansına gelişmeleri aktaran avukat Mariya Krasova, “Rus vatandaşları, pasaport kontrolü ardından serbest bırakıldı. Yabancı uyruklu vatandaşlar ise karakola götürüldü.” dedi.

”DNA ÖRNEKLERİ ALINDI”

Gözaltına alınanların tümünün serbest bırakıldığı bilgisini paylaşan Krasova, şunları kaydetti:

“Gözaltına alınanların tümü serbest bırakıldı. Onların gözaltına alınması, karakola getirilmesi ve idari suç işlemesi ile ilgili tutanak düzenlenmedi. Bir polisin söylediğine göre, gözaltılar, denetleme eylemlerinin bir parçası idi ve bu kapsamda gözaltına alınanlardan DNA alındı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.