kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5158
EURO
34,6136
STERLIN
40,5298
BITCOIN
$62.668
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Sputnik V ile İngiliz AstraZeneca aşılarının karıştırılması güvenli

Sputnik V ile İngiliz AstraZeneca aşılarının karıştırılması güvenli
30.07.2021
0
A+
A-

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, “Sputnik V ile AstraZeneca aşılarının kombinasyonunun denendiği klinik araştırmalardan elde edilen ilk bulgular, söz konusu kombinasyonun güvenlilik seviyesinin çok yüksek olduğunu ve istenmeyen tepkiler yaratmadığını ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

İki aşının kombinasyonunun sonuçlarını görmek adına yapılan klinik denemeler, şubat ayında Azerbaycan’da başlamıştı. Söz konusu denemelere 50 gönüllünün katıldığı biliniyor.

Bunun yanında klinik denemelere ilişkin kesinleşmiş bilgilerin gelecek aylarda paylaşılması bekleniyor.

‘Aşıların karıştırılması ile oluşacak bağışıklığın ölçüldüğü ilk denemeler’

Bu sırada, Azerbaycan’da yapılan bu klinik denemeler, iki farklı korona virüs aşısının birleşiminin doğuracağı bağışıklık tepkisinin ölçüldüğü ilk demeler olma özelliğini taşıyor.

Sputnik V geliştiricilerinin AstraZeneca ile işbirliği senenin başında, Oxford Üniversitesi ile İngiltere’de geliştirilen bu aşının etkinlik düzeyinin beklentinin altında kalmasını nedeniyle başlamıştı.

Rusya tarafının çağrısı ile başlatılan denemeler sırasında, AstraZeneca’nın etkinlik oranının, ikinci doz olarak Sputnik V aşısının uygulanması ile ne düzeyde artırılabileceği ölçülüyor.

Sputnik V ile Oxford/AstraZeneca aynı prensipte geliştirilmiş iki aşı. Viral vektör ismi verilen bu yöntemde, korona virüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle korona virüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında korona virüsle savaşabilmesini sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.