kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
STERLIN
40,5949
BITCOIN
$63.400
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Altın Şafak’ın son firari lideri Pappas yakalandı

Altın Şafak’ın son firari lideri Pappas yakalandı
07.07.2021
0
A+
A-

Yunanistan ve Avrupa’da kırmızı bülten ile aranan ve geçtiğimiz ekim ayında izini kaybettiren suç örgütü aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin genel başkan yardımcısı Christos Pappas, partinin 50 üyesinin yargılandığı davada, “suç örgütü yönetmekten” 13 yıl hapse çarptırılmıştı.

Başkent Atina’nın Zografou semtinde bir apartman dairesinde yakalanan 59 yaşındaki Pappas, savcılığa ifade verdikten sonra Domokos yüksek güvenlikli cezaevine sevk edildi. Polisten yapılan açıklamada, eski siyasetçiyi gizlediğinden şüphe edilen 52 yaşındaki bir kadın da gözaltına alındı.

Pappas’ın kaldığı dairede yapılan aramada iki cep telefonu, iki bilgisayar, bir tablet ve el yazısı ile yazılmış örgütsel dökümanlar, parti yöneticileri ile ilgili bir defter ele geçirildi. Belgelerin incelenmesi için Kriminolojik Araştırmalar Müdürlüğü’ne gönderildiği açıklandı.

‘ÖRGÜTÜN DÖNEMİ KAPANDI’

Partinin baş ideologu olduğu belirtilen Pappas, Altın Şafak davasında aranan son firariydi. Partinin diğer liderlerinden Avrupa Parlamentosu milletvekili Ionnis Lagos, AP’de dokunulmazlığının kaldırılmasından ardından nisan ayında Brüksel’de gözaltına alınmıştı. Lagos AP’de yaptığı konuşma sırasında Türk bayrağını yırtmıştı.

Hükümetten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Pappas’ın da tutuklanmasıyla bir suç örgütünün devri kapandı” denildi.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK PARTİYDİ

2013 yılında Altın Şafak üyesi Yorgo Rupakias’in rapçi ve sol görüşlü aktivist Pavlos Fyssas’ı bıçaklayarak öldürmesiyle başlayan davanın sonunda mahkeme Altın Şafak’ı “suç örgütü” ilan etti.

Yargı, “açıkça yabancı düşmanı olan partinin göçmenlere ve muhaliflere yönelik şiddeti teşvik ettiğine” hükmetti. 5 yıl süren yasal süreçte, Fyssas’ın yanı sıra Pakistanlı bir göçmenin ölümü, Mısırlı 5 balıkçı ile komünist bir grubun üyelerinin dövülmesi de dosyada yer aldı. Yunan siyaset tarihinin en önemlilerinden biri olarak görülen davada parti üyelerine, “Suç örgütü kurma ve yönetme, saldırı, cinayet ve ruhsatsız silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Ülkenin üçüncü büyük siyasi partisi olan Altın Şafak’ın liderleri, geçen ekim ayındaki karar duruşmasında 13’er yıl, diğer eski milletvekilleri ve üyeleri ise 5 ile 7 yıl hapis cezası almıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.