kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,7297
EURO
36,5521
STERLIN
44,0267
BITCOIN
$95.043
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
9°C
LONDRA
9°C
Kapalı
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

BioNTech aşısı, delta varyantına karşı etkili

BioNTech aşısı, delta varyantına karşı etkili
23.06.2021
0
A+
A-

BioNTech’in CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, ülkemizde 77 kişide görülen Delta varyantının baskın tür haline geleceğini belirtti. BioNTech aşısının bu mutasyon karşısında da etkili olduğunu söyleyen Şahin, hatırlatma dozuna ilişkin olarak da “Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olabileceğini varsayıyorum” dedi.

Koronavirüse karşı tüm dünyaya umut olan BioNTech aşısının mucitlerinden Prof. Dr. Uğur Şahin, şirketin çevrim içi yıllık genel toplantısında yaptığı konuşmada kendi ürettikleri korona aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu belirtti. Özellikle dünyayı kasıp kavuran Delta varyantına karşı aşının etkili olup olmadığı merak edilirken, Şahin, “Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok.” dedi.

VARYANTLARA KARŞI SÜREKLİ ANALİZ YAPIYORLAR

Şirketin kurucusu Şahin, BioNTech’in teknoloji, üretim ve onay alanlarında esnek süreçler üzerinde çalıştığını söyledi. DW Türkçe’de yer alan habere göre Şahin, mevcut aşıları yenilemek veya yeni ortaya çıkan bir virüs türüne uyum sağlamak için üçüncü bir dozun gerekli olması durumunda buna hazırlıklı olmak ve hızlı tepki vermek amacıyla aşının yeni varyantlara karşı etkinliğini sürekli analiz ettiklerini kaydetti.

Koronavirüsün yeni varyantları hakkındaki edindikleri bilgilerin gün geçtikçe arttığını söyleyen Uğur Şahin, aşılananların bağışıklığının zamanla azaldığı ve bu süreçte yeni varyantların ortaya çıktığını vurguladı.

3. DOZ İÇİN BELİRSİZLİK VAR

BioNTech kurucusu, “Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olabileceğini varsayıyorum. Ancak, (üçüncü doz) takviye aşılamanın ne zaman ve ne sıklıkta gerekli olacağını henüz bilmiyoruz.” dedi. Şahin ABD’li ortakları Pfizer ile bu yıl üç milyar doz aşı üretmeyi planladıklarını belirterek, gelecek yıl ise bu rakamın daha da artacağını söyledi. BioNTech, söz konusu aşıların en az yüzde 50’sini kendi üretmeyi planlıyor.

TÜRKİYE’DE 77 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hindistan’da başlayan daha sonra Rusya’da etkili olan ve 28 Nisan’da 5 kişide görülen Delta mutasyonu konusunda bilgilendirmede bulundu. Bakan Koca, dün itibarıyla 77 kişide söz konusu mutasyona rastlandığını söyledi.

DELTA VARYANTI ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Almanya’da salgınla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI), Delta varyantı ile oluşan enfeksiyonların, hastalığın daha ciddi seyrine yol açtığını varsayıyor. RKI, daha kolay bulaşan Delta varyantının (B. 1.617.2) baskın hale gelmesi durumunda, Almanya’da enfeksiyon sayısının tekrar artabileceği uyarısında bulunuyor.

Delta varyantı İngiltere’de yüksek aşılama oranlarına rağmen, birkaç hafta içinde baskın hale geldi. Portekiz’in başkenti Lizbon, hafta sonu Delta mutantı nedeniyle kapatıldı. Rusya’nın başkenti Moskova’da Delta varyantının yol açtığı yeni enfeksiyonlar en yüksek seviyeye tırmandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.