kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kanada’da Müslüman aileye araçlı saldırı

Kanada’da Müslüman aileye araçlı saldırı
08.06.2021
0
A+
A-

Kanada’da Pazar günü beş kişilik bir aile kaldırımda yürürken araçlı saldırıya uğradı. Aracın ezdiği aile fertlerinden dördü hayatını kaybetti. Polis, olayın ırkçı bir saldırı olabileceğini açıkladı. Müslüman bir ailenin hedef alındığı saldırı, hafta sonu Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde meydana geldi. Olayla ilgili Pazartesi günü bir basın açıklaması yapan polis, elde edilen ilk bulguların saldırının ırkçı saiklerle işlenmiş olduğuna işaret ettiğini söyledi. Ailenin İslam inancına sahip olduğu için hedef alındığı ve saldırının bir nefret eylemi olduğunu tahmin ettiklerini belirten polis, saldırının planlı olduğuna dair ellerinde ipuçları bulunduğunu kaydetti.Saldırıyı siyah bir minibüsle düzenleyen 20 yaşındaki fail, olayın ardından kaçmaya çalışmış, ancak 7 kilometre uzaklaşabildikten sonra yakalanmıştı. Saldırıda aynı aileden 74 ve 44 yaşlarında iki kadın, 46 yaşında bir erkek ve 15 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş, 9 yaşındaki bir erkek çocuğu ise ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan çocuğun hayati tehlikesinin ise bulunmadığı öğrenildi.Ailenin 14 yıl önce Pakistan’dan Kanada’ya göç ettiği belirtiliyor. Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Londra kenti, ülkede Müslüman nüfusun en çok yaşadığı bölgelerden biri.

Saldırıya tepkiler

Hayatını kaybedenler için Twitter’den bir taziye mesajı paylaşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada’nın Londra ve ülkede yaşayan tüm Müslüman toplumunun yanında olduğunu belirterek “İslamofobi’nin toplumumuzda kesinlikle yeri yok. Bu nefret sinsi ve alçakçadır, artık buna son verilmelidir” ifadelerini kullandı. Kanada Müslümanlar Konseyi de saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Konsey Başkanı Mustafa Farooq, bunun Kanada topraklarını hedef alan bir terör saldırısı olduğunu ve saldırının buna göre değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Eyalette nefret ve İslamofobiye yer olmadığını söyleyen Farooq, “Bu iğrenç şiddet eylemleri durdurulmalı” dedi.

Kanada’da ırkçı saldırı daha önce de olmuştu

Kanada’nın Quebec eyaletinde 2017 yılında bir camiye saldırı düzenlenmiş ve saldırı 6 kişi hayatını kaybetmiş, 30’dan fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırı o sırada siyaset bilimi öğrencisi olan Alexandre Bissonnette adlı kişi tarafından gerçekleştirilmiş, failin milliyetçi ve ırkçı düşüncelere sahip olduğu tespit edilmişti. Bissonnette, daha sonra yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.