kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Covid-19’a karşı dikkat çeken uçak koltuğu tasarımı

Covid-19’a karşı dikkat çeken uçak koltuğu tasarımı
02.06.2021
0
A+
A-

Hollanda’nın Lahey kentindeki Delft Teknik Üniversitesi’nden 21 yaşındaki Alejandro Nunez Vicente’nin yolcu uçakları için yaptığı ekonomi koltuk tasarımı, salgın koşullarında dikkat çekti. Vicente, tasarımın yolculara daha fazla alan sağladığını, bunun da Covid-19 salgınında seyahat için daha uygun bir seçenek olabileceğini ifade etti.

İspanya’nın başkenti Madrid’den Hollanda’nın Lahey kentindeki Delft Teknik Üniversitesi’ne öğrenci değişimi programıyla gelen Vicente, salgın döneminde yolcu uçaklarında seyahati kolaylaştırabilecek bir tasarım ortaya çıkardı.

Hollanda’ya geldiğinde ‘Flying V’ adlı uçak koltuklarının tasarımıyla ilgili bir projeyi gördüğünü ve bundan çok etkilendiğini belirten Vicente, bu tasarımı yapan ekiple görüştüğünü ve Chaise Longue tasarımının ilk adımlarını attığını ifade etti.

Özellikle salgın döneminde azalan sefer sayıları, beraberinde kısıtlamalar ve yasaklar sonucu azalan yolcu sayıları, havayolu şirketlerinin verimli çalışamamasına ve finansal olarak zarar etmesine neden oldu. Vicente, tasarımının detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Proje süresince koltuk tasarımı (koltuk, sırtlık ve başlık) aynı kaldı, ancak yolcular arasında daha fazla boşluk bıraktığı ve onları farklı yüksekliklerde konumlandırdığı için salgın zamanlarında uçuşlar için daha uygun” dedi.

TASARIMIN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Vicente, uçak koltuklarını baz alan tasarımına ilişkin yaptığı açıklamada, “Chaise Longue tasarımı, çift katlı koltuklar için daha fazla alan yaratmak için yolcu kabini içindeki dikey alanı kullanmaktadır. Tasarım iki sıraya bölünmüştür: alt sıra ve 3 basamak yukarı çıkılarak ulaşılan üst sıra. Alt sıra, yolculara rahatlatıcı bir şezlong deneyimine benzer şekilde bacaklarını esnetebilme avantajı sunar. Öte yandan, en üst sıra, daha yüksekte olduğunuz için bir SUV deneyimi yaşatır ve iki sıranın farklı yüksekliklerde bulunmasından elde edilen daha fazla bacak boşluğu sayesinde bacakları rahatça uzatmak mümkündür” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.