kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5728
EURO
34,9054
STERLIN
40,5595
BITCOIN
$66.734
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Özlem Türeci’den üçüncü doz corona virüsü aşısı uyarısı

Özlem Türeci’den üçüncü doz corona virüsü aşısı uyarısı
23.04.2021
0
A+
A-

Pfizer ile birlikte mRNA teknolojisini kullanarak corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech’in kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci, üçüncü doz corona virüsü aşısı ile ilgili konuştu.

CNBC’de Kelly Evans’ın “The Exchange” isimli TV programına çıkan Özlem Türeci, insanların corona virüsü aşısı olması ile ilgili bazı detayları paylaştı.

Şirketin tıbbi alandaki genel müdür yardımcısı olan Dr. Türeci, Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla’nın geçen haftalarda gündeme getirdiği “üçüncü doz corona virüsü aşısı” tartışmasını da alevlendirdi.

Türeci, “Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. İnsanlarda aşı olduktan sonra ya da hastalandıktan sonra bağışıklık bir süre sonra düşüyor. Dolayısıyla aynı mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olmak gerekecek” dedi.

Geliştirdiği Covid-19 aşısının üçüncü dozunun da olması gerektiğini dile getiren Türeci, üçüncü doz aşı olmanın gerekli hale gelebileceğini de vurguladı.

Türeci, corona virüsünün mutasyona uğramasının da normal olduğunu söyleyerek, virüsün mutasyona uğramasının doğal bir süreç olduğunu dile getirdi. Türeci, “Bizim için bu durum bir sürpriz olmadı” dedi.

ABD’DEN ÇOK SERT YANIT GELMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın kıdemli sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci son dönemde ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinin sık sık dile getirdiği üçüncü doz aşı tartışmasıyla ilgili çok net ve sert bir açıklama yapmıştı.

Fauci, “İnsanların aşı olup olmamaya karar vermesi bir kamu sağlığı kararıdır. Bu ilaç şirketlerinin vereceği bir karar değil. Onlar bize aşı sağladıkları için onlarla partneriz. Bu karar Gıda ve İlaç Ajansı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin alacağı bir karardır” dedi.

Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla, Nisan ayı içerisinde yaptığı açıklamada, “İki doz aşı olanların bir yıl içerisinde güçlendirici bir üçüncü doz aşı olması gerekecek” demişti. Benzer bir şekilde Moderna’nın üst düzey yöneticilerinden Corinne M. Le Goff da geçen hafta yatırımcılarla yaptığı toplantıda destekleyici aşı dozunun gelecek yıl uygulanacağını dile getirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.