kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bilim insanları itiraf etti: “Huanan gıda pazarı hastalık riski taşıyordu”

Bilim insanları itiraf etti: “Huanan gıda pazarı hastalık riski taşıyordu”
21.04.2021
0
A+
A-

Avustralyalı bir bilim insanı, Çinli sağlık yetkililerinin Wuhan’ın Huanan Deniz Ürünleri Pazarı’nın Covid salgını başlamadan yıllar önce bir hastalık riski olduğunu bildiğini iddia etti.

Corona virüsü salgının ortaya nasıl çıktığı ile ilgili kesin bilgilere ulaşılamasa da pek çok tahminde bulunuluyor. Bu tahminlerden en kuvvetlisi ve bilim insanlarının da üzerinde durduğu olasılık ise Wuhan’daki Huanan pazarı…

Sidney Üniversitesi’nde virolog olarak görev alan Profesör Eddie Holmes, 2014’te halk sağlığından sorumlu yetkililer tarafından şehirdeki pazarda gezdirildiğini anlattı.

Avustralyalı bilim insanı Profesör Holmes daha önce ziyaret ettiği pazarın salgın riski taşıdığının bilindiğini söyledi. The Telegraph’a konuşan Holmes, şu sözlere yer verdi: “Bu pazarlardan birkaçına gittim oldukça büyüklerdi. Bana bir hastalık inkübatörü gibi hissettirdi; tam da herhangi bir hastalığın ortaya çıkmasını bekleyeceğiniz türden bir yer.”

HAYVAN SATIŞLARINI DURDURUN

Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta, hayvanlardan insanlara daha fazla hastalığın geçmesini önlemek amacıyla, pazarlarda yaşayan yabani memelilerin satışlarının küresel olarak yasaklanması için çağrıda bulundu.

Bilim insanlarının öne çıkardığı en kuvvetli teorilerinden biri de corona virüsünün yarasalara geçmeden önce, insanlar tarafından ele geçirilen pangolin gibi büyük bir hayvanın pazara götürülmesi sonucu ortaya çıkmasıyla yayıldığı yönünde.

Wuhan’daki gıda pazarı, insanların normal bir pazarda olduğu gibi yiyecek ve içecek alabileceği bir pazar. Bu tip pazarlarda, yakalanmış ve ardından satıcılar tarafından kafeslenmiş canlı vahşi hayvanlar da satılıyor. Huanan pazarında yılanlar, kunduzlar ve kirpiler de dahil olmak üzere alışılmadık ve hatta nadir hayvanların satılabildiği bir bölüm de vardı. Hatta geçen yıl ocak ayında pazarın dışında bir semenderin yakalanışına ait fotoğraflar paylaşılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.