kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Şahin ve Türeci’ye ödül: Yardım etmek Allah’ın bir lütfu

Şahin ve Türeci’ye ödül: Yardım etmek Allah’ın bir lütfu
19.03.2021
0
A+
A-

Almanya’nın kahramanları ilan edilen BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ile eşi Özlem Türeci, Axel Springer tarafından verilen ödüllerini aldı. Tören öncesi açıklamalarda bulunan Şahin, “İnsanlara yardım edebilmemiz, Allah’ın bir lütfudur” derken, Türeci ise onaylanan her aşının yaptırılabileceğini belirtti.

Almanya’nın Mainz kentinde yönettikleri BioNTech ile, mRNA tabanlı corona aşısını geliştiren ve dünyada ilk kullanım onayı alan Uğur Şahin ile eşi Özlem Türeci, ödül töreni için Berlin’deydi.

Ünlü Axel Springer Yayınevi’nin ödülüne layık görülen çift, tören öncesi Bild gazetesinin sorularını yanıtladı. Gazete, Şahin’in, “İnsanlara yardım edebiliyor olmamız, Allah’ın bir lütfudur” sözlerini manşetine taşırken, “Yardımcı olabilmek harika bir duygu. Başladığımızda bunun istisnai bir durum olacağını biliyorduk. Yardım etmeliyiz ve belki yardım edebiliriz. Yardım edebilmemiz Allah’ın bir lütfudur. Aşılama yoluyla bu kadar çok insanın özgürlüğünü kazanmasına yardımcı olabildiğimiz için çok mutluyuz. Ve aşılar devam ederse, yaz sonunda normal hayata dönebiliriz” ifadelerine yer verdi.

‘BÜTÜN DÜNYA AŞILANMALI’

Konuyu AstraZeneca’nın güvenlik testi sürecine getiren Bild gazetesine, Özlem Türeci, “Bunlar, ilaç ve aşı geliştirme konusunda yerleşmiş olan süreçlerdir. Şu anda yaşananlar sistemin iyi çalıştığını gösteriyor. Güvenliği sağlamanın en iyi yolu bu. Daha fazla üretmek, kapasiteyi artırmak için olasılıkları inceliyor ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Aşıları onaylanabilecek tüm ortak aşı üreticilerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bütün dünyanın aşılanması gerekiyor” diye konuştu.

‘AYRIM YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL’

Şahin ise, aşı olanların başta seyahat olmak üzere birçok hakkı yeniden almasının mümkün olup olmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bazılarının her şeyi yapmasına izin verildiği ve diğerlerinin buna hakkının olmadığı karışık bir durum, inanıyorum ki lojistik olarak bile mümkün değil. Sürü bağışıklığı olarak bilinen şeyi elde etmek için hepimizin birlikte çalışması önemlidir, böylece enfeksiyonlar dramatik bir şekilde azalır, tekrar normal bir yaşama dönebiliriz. İlk adım, en savunmasız olanları aşılamaktır. Bu, ölüm oranlarında bir azalmaya yol açacaktır. Bu, hastanede kalış süresinin azalmasına yol açacaktır. Ve bununla zaten daha fazla özgürlük kazanırız.”

‘KENDİ AŞIMIZDAN YAPTIRDIK’

Özlem Türeci aşı olup olmadıkları sorusuna, “Evet, tüm çalışanlarımızla birlikte kendi aşımızdan olduk” yanıtını verdi. Türeci, AstraZeneca aşısı yaptırıp yaptırmayacakları sorusuna ise, “onaylanan her aşı kesinlikle kabul edilebilecek bir aşıdır” cevabını verdi.

KURZ: HER TEŞEKKÜRÜN ÜZERİNDE

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, dün akşamki ödül töreninde çiftin aşı başarısı için yaptığı konuşmada, “Siz her teşekkürün üzerinde bir iş başardınız. Milyonların umudu oldunuz ve en büyük ihracat rakamına ulaştınız. Yaşlıların hayatını kurtardınız” dedi.

Ödül törenine katılan CDU lideri Armin Laschet ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, çiftin başarısından gurur duyduklarını söyledi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Türk çiftin dünyanın kaderini değiştirdiğini belirterek, onlara teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.