kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5149
EURO
34,5755
STERLIN
40,4163
BITCOIN
$63.710
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kedinin pilotlara saldırıp ‘kaçırdığı’ uçak acil iniş yaptı

Kedinin pilotlara saldırıp ‘kaçırdığı’ uçak acil iniş yaptı
01.03.2021
0
A+
A-

Kedinin pilotlara saldırıp ‘kaçırdığı’ uçak acil iniş yaptı Sudan’dan kalkan bir uçağın kokpitini basan bir kedinin pilotlara saldırması üzerine uçak Hartum’a acil iniş yaptı. Yerel basında çıkan haberlere göre, bir şekilde kokpite giren sinirli bir kedinin pilotlara saldırması üzerine yolcu uçağı, Sudan’ın başkenti Hartum’daki havaalanına dönmek zorunda kaldı.

Katar’ın başkenti Doha’ya giden Sudanlı Tarco havayolunun Çarşamba günkü uçuşunun rutin bir şekilde ilerlediği sırada kalkıştan kısa bir süre sonra “dört ayaklı bir yolcunun” kokpite girmesi üzerine uçuş tehlikeye girdi. Kedi pilot kabinine girdiğinde uçağın hali hazırda yaklaşık yarım saattir havada olduğu belirlendi. Yerel haber kaynağı Al-Sudani’nin haberine göre kabin görevlileri kedinin mürettebata saldırmasına engel olamadı.

Pilot uçağı çevirip Sudan’ın başkentine geri dönmeye karar verdi. Al-Sudani, uçuştan önce uçağın Hartum havaalanındaki bir hangarda bir gece geçirdiğini aktararak kedinin muhtemelen temizlik veya bakım sırasında araca gizlice girdiği ve kabinin içine saklandığı ihtimalleri üzerinde durdu.

YAKIN TARİHTE KEDİLERİN MÜDAHALE ETTİĞİ UÇUŞLAR…

Sudan’daki olay tarihte kedilerin düzenlediği ilk “hava korsanlığı” girişimi değil. 2004 yılında, içinde 62 kişi olan bir Belçikalı yolcu uçağı, Gin adında bir kedinin açıklanamayan bir şekilde kokpitte sızarak burada uçuş ekibine saldırması üzerine Brüksel’e dönmek zorunda kalmıştı. Aynı yıl, Bangladeş Havayolları’nda da bir kedi saldırısı gerçekleşmişti. Bir pilota, Dakka yolunda bir kedinin saldırdığı ancak mürettebatın ne olursa olsun uçuşu tamamlamaya karar verdiği olayda “saldırgan” daha sonra usta bir şekilde ilk girişiminde güvenlikten kaçmayı başardı ancak saatler sonra havaalanında yakalandı. 2013 yılında, Riyad’dan Hong Kong’a giden bir Suudi kargo uçağının pilotunun bir kediyi korkutma girişimi sonucu “birkaç çizikle yaralanması”yla birlikte uçuşu iptal edilmişti. Yerel basın, kedinin asla bulunamadığını iddia etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.