kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
STERLIN
40,9398
BITCOIN
$69.890
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Donald Trump’tan yeniden adaylık sinyali

Donald Trump’tan yeniden adaylık sinyali
01.03.2021
0
A+
A-

Beyaz Saray’dan ayrılmasının ardından ilk kez konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağının sinyalini verdi.

Florida’da gerçekleştirilen 2021 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda (CPAC) Cumhuriyetçi Partililere seslenen Trump, Kasım 2020 seçimlerini kazandığına dair asılsız iddialarını sürdürdü ve 2024 seçimleri için, “Onları üçüncü kez yenmeye karar verebilirim” diye konuştu.

Trump ayrıca yeni bir siyasi parti kurmayacağını da açıkladı.

Halefi Joe Biden’ı sert bir dille eleştiren eski ABD Başkanı, ülke politikasının “önce Amerika’dan, en son Amerika’ya” dönüştüğünü ifade etti.

‘Yolculuğumuz sona ermedi’

Kürsüye beklenenden bir saat geç çıkan Trump, destekçileri tarafından alkışlarla karşılandı. Onu izlemeye gelenlerin büyük kısmının maske takmadığı gözlemlendi.

“Dört yıl önce birlikte başladığımız bu inanılmaz yolculuğun henüz sona ermediğini ilan etmek için bugün karşınızda duruyorum” diye konuşan Trump, destekçilerine “Beni özlediniz mi?” diye sordu.

Trump konuşmasında, “Galip olacağız ve Amerika her zamankinden daha güçlü ve daha büyük olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni parti iddialarını yalanladı

Yeni bir siyasi parti kuracağı yönündeki iddiaları reddeden Trump, bu iddiaları “yalan haber” olarak tanımladı ve şöyle konuştu:

“Bizim Cumhuriyetçi Parti’miz var. Her zamankinden daha da güçlü olacak. Yeni bir parti kurmuyorum. Bunlar yalan haberler. Harika olmaz mıydı? Hadi yeni bir parti kuralım ki, oylarımızı bölünsün ve sonra seçimi asla kazanamayalım.”

Trump, konuşmasında Başkan Joe Biden’a özellikle göç politikaları üzerinden yüklendi.

Biden’ın politalarının Güney sınırında yeni bir genç bir göçmen krizini doğurduğunu iddia eden Trump, Biden yönetiminin kendi yarattığı başarıları tersine çevirdiğini söyledi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.