kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Corona aşısını önceden olan bakan istifa etti

Corona aşısını önceden olan bakan istifa etti
15.02.2021
0
A+
A-

Kasım ayından beri Peru’nun dışişleri bakanı olarak görev alan Elizabeth Astete’in henüz ülkedeki aşılama kampanyası başlamadan aşı olduğunun ortaya çıkması ülkede krize sebep oldu.

Peru’da hem ulusal aşılama süreci hem de öncesindeki klinik testlere dahil olmayıp corona virüsü aşısı olan Dışişleri Bakanı Elizabeth Astete krizi büyüyor…

Kasım ayından beri ülkenin dışişleri bakanlığı görevini üstlenen Elizabeth Astete’in usulsüz bir şekilde corona virüsü aşısı olduğunun ortaya çıkması sonrasında sıcak bir gelişme yaşandı. Ülkeyi karıştıran iddianın ortaya atılmasının ardından “klinik testler sebebiyle aşı oldum” diyen Astete’in aslında klinik testlere de dahil olmadığı tespit edilmişti.

Peru basınının olayın üzerine giderek Astete’nin yaptığını kamuoyuna duyurması ile birlikte dün gece 68 yaşındaki Astete istifasını sundu.

ÖNCEKİ GÜN SAĞLIK BAKANI DA İSTİFA ETTİ

Çin’in Sinopharm aşısını olan Astete’in istifasından bir gün önce eski cumhurbaşkanı Martin Vizcarra’ya aşı yapılmasından dolayı sağlık bakanı Pilar Mazzetti istifa etmişti.

Peru Cumhurbaşkanı Francisco Sagasti, Astete’nin istifasını kabul etti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Astete, “Yaptığım büyük hatanın farkındayım ve ikinci doz aşıyı olmamaya karar verdim. Aynı sebeple cumhurbaşkanına istifamı da verdim” dedi.

Resmi verilere göre 43 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Peru, bölgede salgından en çok etkilenen ülkelerden biri haline geldi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.