kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
STERLIN
40,9336
BITCOIN
$70.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Kadınlar çok konuşuyor’ diyen Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori istifa etti

‘Kadınlar çok konuşuyor’ diyen Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori istifa etti
12.02.2021
0
A+
A-

‘Kadınlar çok konuşuyor’ sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi başkanı Yoşino Mori ülke içinde ve dışında artan baskı karşısında istifa ettiğini açıkladı.

Mori, bir toplantı sırasında kadınları küçük düşürücü sözler söylemiş, ardından dilediği özür ise samimi bulunmamıştı.

Muhalefetteki partilerin kadın milletvekillerinden olimpiyat oyunları gönüllülerine kadar halkın büyük kesiminden tepki gören eski başbakanlardan 83 yaşındaki Mori, geçen hafta katıldığı bir komite toplantısında “Kadınlar çok konuşuyor ve toplantılar uzadıkça uzuyor. Bu çok sinir bozucu ” demiş, toplantıda bulunan diğer delegeler arasında da bu yoruma gülenler olmuştu.

Mori’nin bu sözlerine tepki gecikmedi.

Muhalefetteki kadın milletvekilleri bu hafta Japon Parlamentosu’ndaki bir oturuma Mori’nin sözlerini protesto amacıyla bir örnek beyaz kıyafetle ve yakalarına taktıkları beyaz güllerle katıldılar.

Şu an Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda oynayan ve Olimpiyatlarda Japonya’yı temsil etmesi beklenen ünlü Japon tenisçi Naomi Osaka da Mori’nin sözlerini “cahilce” olarak niteledi.

3 milyar dolarlık sponsorlukla Tokyo Olimpiyatları’nın en büyük destekçilerinden biri olan Japon otomotiv devi Toyota ise yaptığı açıklamada Mori’nin sözlerini “gerçekten üzücü” bulduklarını söyledi.

Mori’ye tepki olarak Tokyo metropol hükümetine 1000’den fazla şikayet başvurusu geldiği açıklanırken Tokyo Olimpiyatları için çalışan binlerce gönüllü içinden yüzlercesi de Mori’nin Olimpiyat ruhunu temsil etmeyen bu sözleri nedeniyle istifa etmeye başladı.

Bir kamuoyu araştırmasına göre toplumun yüzde 60’ı tarafından “göreve layık olmadığı” için eleştirilen Mori önce istifa etmemiş, olayın kapanması için özür dilemişti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.