kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
STERLIN
41,0404
BITCOIN
$70.451
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

ABD’li doktor Covid hastasının son anlarını canlandırdı: Son gördüğünüz şey bu olacak dedi

ABD’li doktor Covid hastasının son anlarını canlandırdı: Son gördüğünüz şey bu olacak dedi
25.11.2020
0
A+
A-

ABD’de bir doktor, tedbirlere uyulması için farkındalık yaratmak amacıyla koronadan ölen hastaların son anlarını ‘canlandırdı’. Entübe edilmekte olan bir hastanın gözünden dünyaya bakan videoda, doktor Ken Remy “Dakikada 40 defa nefes alıp vermek işte böyle bir şey…” dedi; “Size yalvarıyorum. Lütfen tedbirlere uyun” çağrısı yaptı.

ABD’de bir doktor, Covid-19 hastalarının son anlarında ne yaşadığını ve dünyayı nasıl gördüğünü anlatan bir video hazırladı. Bugüne dek 1000’den fazla Covid hastasını tedavi eden, 100’den fazla kişiyi de entübe etmek zorunda kalan yoğun bakım uzmanı Ken Remy, Twitter’dan paylaştığı videoyu, ‘son anlarını yaşayan’ bir Covid hastasının gözünden ‘çekti’.

‘GÖZLERİNİZE BAKAN SON KİŞİ BEN OLMAK İSTEMİYORUM’

Remy, “Korku dolu gözlerinize bakan son kişi ben olmak istemiyorum” sözleriyle paylaştığı videoda, elinde bir boğaz muayene aleti (laringoskop) ve entübe edilen hastalarda kullanılan solunum tüpünü tutuyor; sesi titreyerek şu ifadeleri kullanıyor:

‘SON GÖRECEĞİNİZ ŞEY BU OLACAK’

“Dakikada 40 defa nefes alıp vermek işte böyle bir şey… Oksijen seviyenizin 80’in altına düşmesi… İşte böyle görünecek. Umarım sizin hayatınızın son anları böyle görünmez. Çünkü kamusal alanda maske kullanmaya başlamazsak, sosyal mesafeye uymazsak, ellerimizi sık sık yıkamazsak hayatınızın sonunda göreceğiniz şey bu olacak.

Sizi temin ederim ki, göreceğiniz şey bu olacak. Annenizin, babanızın veya çocuklarınızın Covid hastalığına yakalandıklarında hayatlarının sonunda gördüğü şey bu olacak. Bu iş ciddi. Size yalvarıyorum. Lütfen Covid’in yayılmasını önlemek için alınan önlemlere uyun; biz de böylece sizin ve sevdiklerinizin hastalanmasını önleyebilelim.”

ÖLEN HASTANIN AİLESİNİ ARADIKTAN SONRA ÇEKTİ

CNN televizyonuna göre Dr. Remy, koronadan vefat eden bir hastasının ailesine haberi verdikten sonra bu videoyu çekmeye karar verdi. Missouri eyaletindeki Washington Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışan Dr. Remy, maske ve mesafe tedbirlerinin ölümleri engellemekte ne kadar önemli olduğunu anlatma ihtiyacı hissettiğini söyledi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.