kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
STERLIN
41,0605
BITCOIN
$70.532
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Trump, Biden’ın başkanlığı için geçiş sürecini başlatmayı kabul etti

Trump, Biden’ın başkanlığı için geçiş sürecini başlatmayı kabul etti
24.11.2020
0
A+
A-

Trump, Biden’ın başkanlığı için geçiş sürecini başlatmayı kabul etti.

ABD’de 3 Kasım’da düzenlenen seçimlerin ardından yenilgiyi kabul etmeyen Başkan Donald Trump, ülkenin 46’ncı başkanı seçilen Joe Biden’ın ekibi ve yönetimi için geçiş sürecinin başlatılmasını haftalar sonra kabul etti. Trump, Biden yönetimine geçiş için gerekli prosedürlerin başlatılması adına ilgili kuruma ‘tavsiyede bulunduğunu’ duyurdu.

ABD’de 3 Kasım’da düzenlenen seçimlerde ‘hile’ yapıldığını iddia eden Başkan Donald Trump, ülkenin 46’ncı başkanı seçilen Joe Biden’la iş birliği yağacağını açıkladı. ABD’de başkanlık geçiş işlemlerinden sorumlu olan hükümete bağlı yarı özerk kurum Genel Hizmetler İdaresi (GSA) sonunda ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden’a resmi sürecin başlayabileceği haberini verdi. Geçiş sürecini başlatma kararı verdiğini ancak ‘mücadelesinin devam edeceğini’ Twitter’dan duyuran Trump, GSA Başkanı Emily Murphy’nin süreci başlatmadığı için tehdit edildiğini söyledi ve “Emily’ye ve ekibine, geçiş süreci için ilk prosedürleri başlatmalarını tavsiye ettim. Aynı tavsiyeyi kendi ekibime de verdim” ifadelerini kullandı.

MURPHY’DEN BIDEN’A MEKTUP

Süreci başlatma kararını ‘yasalar ve gerçekler temelinde verdiğini’ söyleyen GSA’nın Trump tarafından atanmış yöneticisi Murphy, başkanlık seçimlerini kazanan Biden’a geçiş sürecine başlayabileceklerine ilişkin mektup gönderdi. Murphy’nin mektubunda, “Lütfen kararımı yasalara ve mevcut gerçeklere dayanarak, bağımsız olarak verdiğimi bilin. Bu kararımın zamanlamasıyla ilgili Beyaz Saray’dan ya da yönetimin herhangi başka bir organından doğrudan ya da dolaylı hiçbir baskı görmedim” ifadelerine yer verildi.

GSA’nın görevinin ülkenin başkanını seçmek ya da seçim sonucunu onaylamak olmadığının altını çizen Murphy, “Kanunlarda belirtildiği üzere, bazı eyaletlerde seçim sonuçlarının tasdik edilmesi ve davalarda çıkan kararları da göz önüne alarak, seçim sonrası kaynaklara ve hizmetlere bundan sonra ulaşabileceğinizi bildirmek isterim” değerlendirmesinde bulundu. Mektupta, geçiş süreci için Biden’ın ekibine 6.3 milyon dolarlık hükümet fonunun aktarılacağı da belirtildi.

BIDEN’IN EKİBİNDEN AÇIKLAMA

Biden’ın geçiş ekibi tarafından yapılan açıklamada, federal kurumlar arasındaki organizasyon ve başkanlık geçiş işlemlerinden sorumlu GSA’nın Biden ile başkan yardımcısı seçilen Harris yönetimine sorunsuz ve barışçıl geçiş için gereken kaynak ve desteği sağlayacağı belirtildi. Federal kurumlarda geçiş sürecinin resmi olarak başlayacağına dikkat çekilen açıklamada, “Bugün bu karar, salgını kontrol altına almak ve ekonomimizi tekrar yoluna sokmak dahil ülkemizin karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadeleye başlamak için gerekli bir adım” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, geçiş ekibinin ilerleyen günlerde federal yetkililerle korona virüsü salgını ve ulusal güvenlik konularını görüşmeye başlayacağı kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.