kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
STERLIN
40,6753
BITCOIN
$64.647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

ABD’de polisin siyah bir erkeğe 7 el ateş etmesi ardından başlayan protestolara karşı ulusal muhafızlar görevlendirildi

ABD’de polisin siyah bir erkeğe 7 el ateş etmesi ardından başlayan protestolara karşı ulusal muhafızlar görevlendirildi
25.08.2020
0
A+
A-

Pazar günü ABD’nin Wisconsin eyaletinde polisin siyah bir erkeğe silahla yedi kez ateş etmesinin ardından başlayan gösteri ve çatışmalar Pazartesi gecesi de devam etti.

Kenosha kentinde arabasının kapısını açtığı anda vurulan ve hastaneye kaldırılan 29 yaşındaki Jacob Blake’in durumunun stabil olduğu bildirildi.

Gösterilerde bina ve araçlar da ateşe verildi; eyalet valisi, polise yardım etmeleri için Ulusal Muhafız birliklerini harekete geçirdi.

Mayıs ayında da Minnesota eyaletinde siyah George Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesi, ırkçılığa ve polis şiddetine karşı ülke çapında ve dünyada yaygın protestolara neden olmuştu.

Kenosha kentinde yerel saatle 20.00’den Salı sabahı 07.00’ye dek sokağa çıkma yasağı kondu, ancak bazı göstericiler yasağı deldi.

Vali Evers, Ulusal Muhafız birliklerinin, yerel yetkililerin talebi üzerine ve kentte altyapıyı korumak ve insanların güvenli gösteri yapmasını sağlamak amacıyla göreve çağrıldığını söyledi.

Kenosha’da neler oldu?

Pazartesi akşamı yüzlerce protestocu yürüyüş düzenledi. Milwaukee Journal Sentinel adlı yerel gazete, gösterinin büyük ölçüde olaysız geçtiğini, ancak polise su şişeleri fırlatılması üzerine göz yaşartıcı gaz kullanıldığını bildirdi.

Sokağa çıkma yasağı başladıktan sonra ise protestocuların havai fişek attığı, polisin de sis bombası ve ses bombalarıyla karşılık verdiği belirtildi.

İlerleyen saatlerde bazı binaların ve araçların ateşe verildiği haberi geçerken bir muhabir de yağmalamaya tanıklık ettiğini söyledi.

200 kişilik Ulusal Muhafız birliğinin göreve çağrıldığı belirtildi.

Daha erken saatlerde ise protestocuların, Blake’e ateş eden polisin gözaltına alınması talebiyle bir kamu güvenliği binasına girmeye çalıştıkları, kapının kırıldığı ve polisin biber gazı kullandığı bildirildi.

Vali Evers, eyalet meclisinin 31 Ağustos’taki oturumunda, George Floyd’un ölümünün ardından polisin sorumluluk ve şeffaflığı konusunda ilan edilen yasa tekliflerinin grüşüleceğini söyledi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.