kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.924
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kamala Harris: Trump trajedilerimizi siyasi silaha çeviriyor, ırkçılığın aşısı yok

Kamala Harris: Trump trajedilerimizi siyasi silaha çeviriyor, ırkçılığın aşısı yok
20.08.2020
0
A+
A-

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde, Demokrat Parti’nin ı adayı olan Kamala Harris, “Trajedilerimizi siyasi silaha çeviren bir başkanımız var. Donald Trump’ın başarısızlıkları insanların hayatlarını ve işlerini kaybetmelerine neden oldu. Irkçılığın aşısı yok. Bunun için biz çalışmak zorundayız” dedi.

Demokratların başkan adayı Joe Biden’la birlikte, Başkan Donald Trump’a karşı yarışacak olan Harris, Delaware’deki Demokrat Parti Kurultayı’nda adaylığını resmen kabul etti.Koronavirüs salgını nedeniyle az sayıda partilinin katıldığı kurultayda Harris seçmenlere otelin büyük oranda boş olan balo salonundan seslendi.Babası Jamaikalı, annesi Hint olan Harris, bu makama aday gösterilen beyaz olmayan ilk kadın.

‘ABD’yi yeniden canlandıracağız’

California senatörü Harris, konuşmasında “koronavirüs salgını ve ırksal gerilimin ortasındaki ABD’yi yeniden canlandıracakları” taahhüdünde bulundu.

Ülkenin bir liderlik sorunu yaşadığını ifade eden 55 yaşındaki Harris, “Aralıksız devam eden kaos bizi ortada bıraktı. Kifayetsizlik bizi korkutuyor. Vurdumduymazlık bizi yalnız hissettiriyor. Daha iyisini yapabiliriz ve bunu hak ediyoruz. Amerikan halkına doğruları söyleyeceğiz” dedi.Dört günlük Demokrat Parti kurultayı bu gece Joe Biden’ın yapacağı konuşmayla sona erecek.

Donald Trump: ‘Harris, Biden’a da ırkçı dememiş miydi?’

ABD Başkanı Donald Trump, Harris’in suçlamalarına Twitter mesajıyla yanıt verdi “Harris ona da (Biden’a) ırkçı dememiş miydi? Onun da kifayetsiz olduğunu söylememiş miydi?” dedi.Harris, geçen yıl Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarının katıldığı bir tartışma programında o dönemki rakibi Biden’a “Sizin ırkçı olduğunuza inanmıyorum” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.