kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3794
EURO
35,0246
STERLIN
41,0094
BITCOIN
$69.346
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

‘İçine patlayıcı yerleştirilen meyve yiyen’ hamile filin ölümü Hindistan’da infial yarattı

‘İçine patlayıcı yerleştirilen meyve yiyen’ hamile filin ölümü Hindistan’da infial yarattı
05.06.2020
0
A+
A-
ölü fil

Hindistan’ın Kerala eyaletinde içine maytap gizlenmiş meyve yediği tahmin edilen hamile bir filin ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı.

Maytabın hayvanın ağzında patladığı belirtiliyor.

CNN’in haberine göre Aşık Ali adlı bir orman görevlisi 23 Mayıs’ta nehirde yaralı olarak bulunan fil, 27 Mayıs’ta hayatını kaybetti.

Ali, “Otopsi, hayvanın ağzında bir patlama olduğunu gösteriyor. Suçlulardan hiçbirini yakalayamadık. Patlamaya neyin neden olduğunu hala bilmiyoruz. Hayvanın bir aylık hamile olduğunu öğrendik” dedi.

“Maytap filin ağzında patladı”

Kerala eyaleti yaban hayatı sorumlusu Surendra Kumar olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kumar, bölgede zaman zaman köylülerin yaban domuzlarının tarlalarına girmemesi için ananas ve başka meyvelerin içine maytap yerleştirdiğini belirterek filin ağzındaki patlamaya böyle bir şeyin yol açmış olabileceğini söyledi.

Surendra Kumar, “Patlamanın etkisiyle kemikleri parçalanan hayvanın ağzında ağır hasar oluştu. Hayvan yemek yiyemediği için zayıf düştü ve öldü” dedi.

Aşık Ali’ye göre fil, ölümünden dört gün önce nehirde yaralı olarak bulundu. Orman görevlileri ve bir veteriner tedavi için hayvanı uyuşturmak istedi. Fakat hayvan suda olduğu için boğulma riski vardı ve bu yapılamadı. Hayvan iki gün sonra yeniden nehirde ayakları üzerinde bulundu.

‘Suyun içinde ölümünü bekledi’

Ali’ye göre fili sudan çıkarmak için iki fil getirildi. Fakat hayvan buna direndi ve ölünceye kadar suyun içinde bekledi.

Filin ölümü tüm ülkede infial yarattı. Hindistan Çevre Bakanı Prakash Javadekar hükümetin büyük bir ciddiyetle olayın üzerine gideceğini” söyledi.

Javadekar Twitter mesajında “Titizlikle araştıracağız ve suçlu ya da suçluları bulacağız. Bizim kültürümüzde hayvanlara patlayıcı verip öldürmek yok” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.